• Hjem
  • Aktuelt
  • Åpner for en-til-en-opplæring med én meters avstand
Åpner for en-til-en trafikkopplæring kan skje med én meters avstand.

Åpner for en-til-en-opplæring med én meters avstand

04 mai 2020

Samferdselsdepartementet har i dag, 4. mai, åpnet for at også en-til-en trafikkopplæring kan skje med én meters avstand.

Helsemyndighetene fastsatte 30. april endringer i covid-19 forskriften § 12 e). Tometersregelen ble erstattet med en enmetersregel. Bestemmelsen lyder nå:

"e)

andre opplærings- og utdanningsinstitusjoner hvor mer enn 5 personer samles i gruppe og fysisk avstand mellom personer på minst 1 meter ikke kan overholdes."

Samferdselsdepartementet skriver at dette vil være aktuelt for store deler av den praktiske tungbilopplæringen. Dette betyr også reduserte avstandskrav for den delen av teoriopplæringen som allerede har kunnet gjenopptas.

– Praktisk undervisning i lastebil og buss vil kunne gjenopptas med de nye retningslinjene, sier ATLs tungbilkonsulent, Cecilie Båfjord.

Teoriundervisning vil fortsatt være mulig å gjennomføre med inntil fire elever sammen med en lærer, slik som tidligere, men nå med én meters avstand.

– Kurs i ulykkesberedskap vil av smittevernhensyn vanskelig la seg gjennomføre med riktig måloppnåelse. Det foreligger foreløpig ingen dispensasjon for dette kurset, men det arbeides med å finne løsninger på dette området, sier hun.

Myndighetene har gitt åpning for samlinger med inntil 50 personer i offentlig rom fra 7. mai, om dette vil være gjeldene for trafikkskoler er fremdeles usikkert, men det arbeides for å få klarhet i dette og for at trafikkskolene skal kunne drive teoriundervisning med ordinært deltakerantall med utgangspunkt i smittevernreglene.

ATL jobber videre med saken, og anbefaler alle å følge med på nettsiden samt Facebook-gruppen ATL-info for mer informasjon.

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger