• Hjem
  • Aktuelt
  • Åpner for teoriundervisning i mindre grupper og nettbaserte samlinger
Åpner for teoriundervisning i mindre grupper og nettbaserte samlinger

Åpner for teoriundervisning i mindre grupper og nettbaserte samlinger

24 april 2020

Endringene i Covid-19 forskriften åpner opp for undervisning i mindre grupper. Dette kom frem i en presisering til ATL fra Samferdselsdepartementet. Samtidig kommer en forskriftsendring som åpner opp for nettbaserte samlinger i enkelte klasser.

ATL har bedt om en presisering av §12e i Covid-19 forskriften. Den sier at andre opplærings- og utdanningsinstitusjoner hvor mer enn 5 personer samles i gruppe og fysisk avstand mellom personer på minst 2 meter ikke kan overholdes skal holde stengt.

I en redegjørelse til ATL skriver Samferdselsdepartementet at en alminnelig lesning av covid 19-forskriften § 12 e) tilsier klart at teoriundervisning i grupper på inntil fem personer og der avstanden mellom personene er minst to meter ikke omfattes av bestemmelsen. Gjenopptakelse av slik virksomhet forutsetter derfor ingen nærmere godkjenning av bransjestandard eller annet, og vil derfor kunne gjenopptas umiddelbart, men ihht alminnelige smittevernretningslinjer.

Dette blir også bekreftet fra Helsedirektoratet som i en e-post skriver:
"Den enkelte opplærings- og utdanningsinstitusjon må på denne bakgrunn per i dag konkret vurdere om det er mulig å avholde opplæring med bakgrunn i kravene i § 12 e), jf. § 4, samt overholde øvrige generelle smittevernråd.  Dersom kravene kan overholdes, kan virksomheten gjenopptas. Utfra det som er opplyst vil dette kunne gjelde for klasseromsundervisning i teori, mens den del av virksomhet som gjelder normal trafikkopplæring i bil vil som følge av dette ikke kunne gjenopptas nå."

Samtidig blir Forskrift om midlertidig unntak for gjennomføring av trafikkopplæring og øvingskjøring (ekstraordinære tiltak i forbindelse med koronavirus) innført med virkning fra i dag. Denne gjør det mulig med nettbaserte samlinger for grunnkurs i klassene for moped, motorsykkel, snøscooter, tunge klasser og for trafikalt grunnkurs del 1 til og med 4. Forskriften gir også mulighet for rett til å øvingskjøre uten å ha gjennomført alle deler av trafikalt grunnkurs.

– Dette betyr at man kan gjenoppta teoriundervisning i mindre grupper. Dette betyr likevel ikke at man kan gjenoppta praktisk trafikkopplæring i klasse B eller i tunge klasser, sier Jan Harry Svendsen som er informasjonssjef i ATL.

Han sier at man fortsatt venter på en avklaring i forhold til bransjestandard.

– Vi vet ikke når Samferdselsdepartementet får denne tilbakemeldingen fra helsemyndighetene. Vi er, i likhet med landets trafikkskoler, utålmodige og håper tilbakemeldingen kommer raskt. Så snart vi har ny informasjon vil vi oppdatere ATL.no og selvsagt også ATL-info på Facebook, avslutter Svendsen.

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger