• Hjem
  • Aktuelt
  • Åpner for oppkjøring i tunge kjøretøyklasser
Åpner for oppkjøring i tunge kjøretøyklasser
Statens vegvesen åpner for bestilling av oppkjøring for de tyngste klassene

Åpner for oppkjøring i tunge kjøretøyklasser

Skrevet: mandag, 04 mai 2020

Etter at helsemyndighetene har endret kravet til fysisk avstand til minst én meter åpner nå Statens vegvesen for bestilling av oppkjøring for de tyngste klassene.

Dette skriver Statens vegvesen i en pressemelding i dag, 4. mai.

Det ble tidligere i dag kjent at Samferdselsdepartementet har åpnet for at en-til-en trafikkopplæring kan skje med én meters avstand – noe som åpner for store deler av den praktiske tungbilopplæringen.

 

Åpner for bestilling torsdag 7. mai

– Fra trafikkskolene kommer i gang, vil det ta noe tid før de første kandidatene er klare for oppkjøring, sier avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Henning Harsem.

Kandidater som ønsker oppkjøring, må ta kontakt med sin trafikkskole, og det er kun trafikkskolene som kan bestille oppkjøring. Oppkjøringstimene vil bli tilgjengelige i Statens vegvesens bestillingsløsning fra torsdag 7. mai. Antall tilgjengelige timer vil variere mellom de ulike trafikkstasjonene.

 

Ikke personbil ennå

Så lenge helsemyndighetenes avstandskrav er minst én meter, er det ikke aktuelt å starte trafikkopplæring eller oppkjøring i personbil nå, skriver SVV.

– Vi har stor forståelse for at dette er en krevende situasjon for trafikkskolene og for dem som gjerne skulle tatt førerkort klasse B, sier Harsem.

Det er helsemyndighetene som avgjør når trafikkskolene kan starte opp igjen trafikkopplæringen for førerkort klasse B.

– Vi har siden koronautbruddet i mars kansellert om lag 15 000 oppkjøringer, og vi vet ikke når vi kan komme i gang igjen med oppkjøringer i klasse B. I mellomtiden oppfordrer vi alle som skal ta førerkort til å bruke tiden til øvingskjøring, sier han.

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger