ATL jobber for unntak

ATL jobber for unntak

25 mars 2020

ATL har i flere runder jobbet inn mot myndighetene for å få dispensasjon slik at trafikkskoler som underviser i klasser hvor smittespredning med enkle virkemidler kan unngås, bør få starte opp igjen. Vi har søkt unntak for MC, moped, snøscooter og opplæring i tunge klasser.

I går ble nedstengingstiltakene  forlenget til over påske. For trafikkskolene betyr det fortsatt yrkesforbud, permitteringer og usikre framtidsutsikter. Derfor arbeider ATL for fullt for å få på plass dispensasjoner slik at det kan bli mulig for en god del av trafikkskolene  å starte opp igjen. 

– Situasjonen er alvorlig for mange trafikkskoler nå. De rammes hardt av dette og vi frykter for at mange ikke vil klare seg gjennom krisen vi nå er inne i, sier direktør i ATL Torgeir Abusdal.

 Samtidig sier han at han er skuffet over at myndighetene ikke responderer raskere på henvendelsen ATL har sendt.

– Det er skuffende at vi ikke får en avklaring. Nå er det over en uke siden vi ba om å få en avklaring rundt dispensasjon for å drive opplæring på MC, moped, snøscooter og i tunge klasser. Alle snakker om dugnad og vi er selvsagt også med på den, men det må likevel være mulig å få vurdert smittefaren en dispensasjon vil gi, sier Abusdal.

I brevet som ATL har sendt samferdselsdepartementet og andre ledende samferdselspolitikere tas det til orde for å gi unntak for MC, moped, snøscooter og i tunge klasser.

– Vi mener at opplæring på MC, moped og snøscooter bør være uproblematisk dersom elevene bruker personlig verneutstyr og kommunikasjon. I tillegg er det jo slik at man, enten man kjører i kjøregård eller ute på landeveien, vil ha lang avstand mellom trafikklæreren og eleven. Det samme kan man si om opplæring i tunge klasser, der man sitter langt fra hverandre. Her mener vi at man bør kunne åpne opp dersom begge bruker munnbind og om man er omhyggelig med å desinfisere ratt og betjeningsorganer, sier Abusdal.

ATL kommer til å holde trykket oppe rundt dette - og purre på sentrale myndigheter. Enn så lenge har vi ikke fått innvilget noen dispensasjoner, men om - og forhåpentligvis når - det skjer vil vi oppdatere alle kanaler med relevant informasjon rundt dette.

Men før vi har en eventuell dispensasjon på plass er det viktig at alle forholder seg lojalt til myndighetenes råd og holder skolene stengt.

– Det er viktig at skolene følger påleggene som er gitt. Brudd vil være svært negativt for bransjens omdømme, og det vil gjøre det vanskeligere å få aksept for det vi nå jobber for, sier Abusdal.

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger