ATL positive til endrede førerkortkrav for lett motorsykkel

ATL positive til endrede førerkortkrav

Skrevet: fredag, 28 september 2018

Regjeringen vil gjøre det enklere å få førerkort for lett motorsykkel. I et forslag som nå skal ut på høring, foreslår regjeringen at dersom man allerede har førerkort for personbil, så kan man erverve førerkort for lett motorsykkel etter et tolv timers kurs, eventuelt supplert med teorieksamen og førerprøve.

ATL stiller seg i utgangspunktet positivt til forslaget. Torgeir Abusdal, administrerende direktør i ATL, påpeker at det i dette tilfellet dreier seg om personer som allerede har vært gjennom en grundig opplæring i klasse B, derfor vil den trafikale forståelsen allerede være god. 

Det innebærer imidlertid en viss risiko å kjøre tohjuling, noe ulykkesstatistikken også viser. Abusdal mener derfor at forslaget forutsetter et rammeverk for individuell tilpasset opplæring, hvor trafikkskolene legger føringene for måloppnåelse.

– Vi har full tillit til trafikkskolenes kompetanse på dette området, og det er derfor vi i utgangspunktet stiller oss positivt til forslaget, sier han.

ATL avventer detaljene i høringsforslaget, og vil på bakgrunn av dette foreta en grundig intern vurdering før høringssvar avgis.

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger