Begivenhetsrik ATL-uke

Begivenhetsrik ATL-uke

24 januar 2020

Kurs i avansert kjøreteknikk på Golsfjellet, seminar om bruk av simulator i trafikkopplæring og ledersamling. Det har vært hektiske dager i ATL denne uken.

Skogshorn bader i solen på Golsfjellet. Blide trafikklærere kjenner på grensene og hvordan avanserte førerstøttesystemer oppfører seg i grenseland og i ekstremsituasjoner. De får oppleve unnamanøver, serpentinere og har i tillegg en rundbane på flere kilometer til rådighet - og mange lar seg imponere over hvor effektive dagens førerassistenter er.

Her ute på isen er det ingen begrensninger - annen enn ens egen. Det er fritt frem til å føle på grensene og på den verdenen som møter en dersom man trår over. For selv det mest perfekte førerstøttestøttesystem kan ikke oppheve Newtons lover.

Det kan heller ikke en simulator - men kan den være en ersatning til skolebilen?

I Finland tror man langt på vei at det er tilfellet og det var også temaet da ATL arrangerte simulatorseminar. Med rimelig teknologi og avansert programvare har bruk av simulator i trafikkopplæring igjen blitt aktualisert. På seminaret fikk vi høre om erfaringer fra Finland.
Way Trafikkskole i Trondheim fortale som sine erfaringer med landets mest avanserte simulator - de har bygget en fullskala simulator rundt en MINI - og hvordan elevene reagerer på bruk av simulator i opplæringen.
Lovverket ble heller ikke glemt, for hva sier egentlig loven om bruk av simulator i trafikkopplæringen?
Kort fortalt skiller den mellom obligatorisk og ikke obligatorisk opplæring, der man kan bruke simulator i all opplæring som ikke er obligatorisk.
Også forskningen fikk plass. Den konkluderer med at simulator kan være et nyttig læringsverktøy om det brukes riktig, er godt planlangt og dersom en trafikklærer er tilstede.

En ting er likevel sikkert, ATL vil holde et nøye blikk på utvilingen rundt bruk av simulator i trafikkopplæring fremover, og dette seminaret markerte starten på det.

Leder

Fremtiden var også en av nøkkeltemaene på lederkonferansen på Gardermoen. Hvordan skal ATL utvile seg videre og hvordan skal ATL organiseres? Hvilke saker har vi jobbet med og hvlike blir viktige? En grundig innføring i planen for kurs og seminarer ble også presentert, og det er ikke noen tvil om at ATL nå har blitt en svært viktig aktør også innenfor kurs og seminarer.

En hektisk uke går mot slutten. ATLerne kan snart ta helg i trygg forvissning om at ATL vil fortsette det gode arbeidet for medlemmene og for verdens beste trafikkopplæring.

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger