Billigere på nett

Billigere på nett

Fra nyttår gikk prisene ned hos Statens vegvesen. Vel å merke bare dersom du selv gjør jobben på nett. Differensierte gebyrer kaller Statens vegvesen ordningen.

- Når vi sparer arbeidskostnader på at folk ordner betaling selv, så er det rimelig at de får lavere gebyr, skriver Statens vegvesen på Vegnett.no.

Men enn så lenge er det begrenset hvor mange tjenester som er tilgjengelige under den nye paraplyen av gebyrer. Bare søknad om og utstedelse av sjåførkort i tillegg til søknad om duplikat av førerkort er enn så lenge omfattet av ordningen.

- Vi har rundt 30.000 utstedelser av sjåførkort i året. Betaler man på nett blir prisen halvert sammenliknet med om man møter opp på en trafikkstasjon, sier Bodil Rønning Dreyer som er direktør i Statens vegvesen.

Prisen for å utstede kort for sjåførkort som kan brukes i digital fartsskriver er i dag 750 kroner på en trafikkstasjon mens det vil koste 340 kroner for samme tjenesten om du gjør det selv på Vegvesen.no. Det samme gjelder duplikat av førerkort som i dag koster 300 kroner å få gjort på trafikkstasjonen mot 140 kroner om du gjør det på nett.

Statens vegvesen jobber nå med å utvikle flere digitale tjenester. Blant annet vil det senere bli mulig å betale teori og oppkjøring på nett. En digital tjeneste for fornyelse av førerkort skal også på plass.

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Ryensvingen 15, 0680 Oslo

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901
ATLs Interessekontor SA: Org nr. 950 982 527

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger