Elbilene er vinnerne

Elbilene er vinnerne

Norske bilkjøpere er mer fokusert på elbiler enn noe annet land i verden. På fem år har andelen elbiler vokst fra 5,5 til 31,2 prosent av nybilsalget. Tallene for personbilsalget i 2018 er sensasjonelle i global sammenheng.

Elbil-andelen har skutt i været de senere årene, og da Opplysningsrådet for Veitrafikken la frem tallene for bilsalget i 2018, ser vi tydelig hvordan bensin og diesel viker for batteri-elektriske drivlinjer i Norge.

Dieselsalget synker stadig, og prognosene for 2019 viser et ytterligere fall. Veien mot salg av bare nullutslippsbiler i 2025 er målet norske politikere har satt seg, men er dette mulig å nå?

Det er bare i USA og Kina det selges flere elbiler enn i Norge, men målt i forhold til folketallet er Norge største i verden. Samtidig er en elektrisk bil for første gang Norges mest solgte personbil. Men det totale personbilsalget har gått ned, og er dette en tilfeldighet eller starten på en ny trend? Samtidig øker varebilsalget, der dieselmotorer er den ledende drivkilden. Det har aldri vært vanskeligere enn i dag å velge riktig teknologi. Les mer på bilmagasinet.no

 

Tekst og foto: Sven Furuly

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Ryensvingen 15, 0680 Oslo

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901
ATLs Interessekontor SA: Org nr. 950 982 527

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger