• Hjem
  • Aktuelt
  • En bauta innen trafikksikkerhet har gått bort
En bauta innen trafikksikkerhet har gått bort

En bauta innen trafikksikkerhet har gått bort

Skrevet: mandag, 06 mai 2019

Veidirektør Terje Moe Gustavsen døde etter kort tids sykeleie lørdag.

- Trafikksikkerhetsfamilien i Norge har mistet en svært sentral skikkelse og relasjonsbygger. Vi er mange som kan takke Terje Moe Gustavsen for hans viktige arbeid for trafikksikkerhet. Nullvisjonen var Terje Moe Gustavsens hjertebarn og det er få som har satt et like stort fotavtrykk i norsk trafikksikkerhetsarbeid som det Moe Gustavsen har gjort, sier direktør i ATL Torgeir Abusdal.

Abusdal sier at tankene nå går til hans etterlatte og kolleger i denne vanskelige tiden.

Bjørne Grimsrud – direktør for Økonomi- og virksomhetsstyringsavdelingen i Vegdirektoratet – vil fungere som vegdirektør inntil videre.

- Dette er et trist og tøft budskap å få. Terje var på mange måter «motoren» i Vegvesenet. Vi er mange som kommer til å savne han som leder, arbeidskollega og inspirasjonskilde. Mine tanker går først til Mildrid, barna og resten av familien. Men også i Vegvesenet og samferdsel-Norge ellers er vi mange som har mistet en kjær venn. Terje var en samfunnsbygger og aktør som har satt mange varige spor etter seg, sier Grimsrud i en pressemelding.

Blant mange viktige områder var Trafikksikkerhet et innsatsområde som Terje Moe Gustavsen var spesielt opptatt av. Som leder for Vegdirektoratet og Statens vegvesen var han en aktiv og utrettelig pådriver i kampen mot trafikkdøden. Som samferdselsminister var det han som fremmet Nullvisjonen for Stortinget, som ble vedtatt i 2002.

Terje Moe Gustavsen var født 20. oktober 1954 i Larvik og oppvokst i Siljan i Telemark. Han var vegdirektør og øverste leder for Statens vegvesen siden 12. november 2007.

Gustavsen er også tidligere Ap-politiker og var samferdselsminister i Jens Stoltenbergs første regjering fra 17. mars 2000 til 19. oktober 2001.

Han etterlater seg kona Mildrid og barna Maren og Einar.

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger