• Hjem
  • Aktuelt
  • Trafikkskolene åpner i dag: – En merkedag for bransjen
Trafikkskolene åpner i dag: – En merkedag for bransjen

Trafikkskolene åpner i dag: – En merkedag for bransjen

11 mai 2020

I dag åpner igjen alle landets trafikkskoler for opplæring i alle klasser. Datoen kommer til å bli en merkedag for bransjen, sier ATL-direktør.

– Først og fremst vil jeg få lov til å berømme alle de som lojalt har stilt opp på dugnaden med å stoppe spredningen av Korona-viruset. ATL vet at dere har vært igjennom en tøff tid med mye usikkerhet, sier direktør Torgeir Abusdal i ATL.

Han vil også berømme alle som har sendt konstruktive spørsmål og henvendelser til ATL.

– Det er varmende å se hvordan mange medlemmer har håndtert krisen de har vært igjennom. De har stått i det og oppe i alt har de i tillegg kommet med konstruktive innspill vi har kunnet ta videre med rette myndigheter. Denne typen medlemmer er gull verdt for en organisasjon ved at de viser engasjement og bruker sine kunnskaper til det beste for bransjen, sier Abusdal.

Når det nå igjen åpnes for trafikkopplæring i klasse B skjer det med utgangspunkt i en forskriftsendring. Covid-19-forskriftens §15a omhandler trafikkskoler spesielt og legger klare føringer for hvordan trafikkskolene skal drive smittevernfaglig forsvarlig.

– Vi opplever forskriften som klargjørende, sier Abusdal. ATL opplever dog at informasjonsflyten fra myndighetene har fungert dårlig mens dette har stått på. Vi ble stengt ned av Helsedirektoratet og endringer underveis har i stor grad skjedd gjennom informasjon fra flere andre myndigheter per e-post, og ofte har svarene medført flere uklarheter. Det har åpenbart vært for mange aktører og departementer inne i prosessene, slik at man har mistet oversikten. ATL har lagt vekt på å forsøke å kvalitetssikre informasjonen og avklare uklarheter før vi har gått ut med informasjonen. Men det viser seg at informasjonen kommer ut, uansett, og da får vi kritikk for at vi har ventet med å informere. Dagens informasjonssamfunn er utfordrende når det er forskjellige aktører som informerer i forskjellige kanaler, og hvor det også har hendt at informasjonen fra forskjellige myndigheter har vært motstridende.

Nå når de fleste trafikklærere skal tilbake på jobb, har ATL forståelse for at en del medlemmer kjenner på frykten for å bli syk.

– Er man i risikogruppen eller føler seg usikker bør man ta det opp med faglig leder og eventuelt fastlegen. ATL har selvsagt forståelse for at enkelte føler usikkerhet, samtidig ville det være helt galt av oss å jobber for fortsatt nedstengning av skolene. Mange har bukket under i de ukene man ikke har kunnet drive opplæring, og jo lengre denne perioden hadde blitt, desto flere hadde måttet ta den tunge turen til skifteretten.

– Slik sett vil 11. mai 2020 bli en viktig dato for trafikkopplæring i Norge. Det vil for alltid være datoen vi fikk gå tilbake på jobb, avslutter Abusdal.

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger