Endelig kan trafikkskolene åpne igjen

Endelig kan trafikkskolene åpne igjen

Skrevet: torsdag, 07 mai 2020

Trafikkskolene står nå fritt til å starte opp igjen med trafikkopplæring i alle klasser fra 11. mai. I tillegg legges det ikke særskilte begrensinger på antallet personer som kan gjennomføre teoriundervisning.

– Dette er en svært god dag for en bransje som har ofret mye i dugnaden og hvor vi nå ser konturene av at flere og flere trafikkskoler sliter tungt økonomisk. At også klasse B åpnes, til tross for at man ikke klarer en meters avstand mellom elev og lærer, betyr alt. Det er her det store volumet ligger og det er også her det største inntektsgrunnlaget for våre medlemmer ligger, sier en fornøyd Torgeir Abusdal som er direktør i Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund.

Han sier ATL sammen med flere andre aktører har jobbet hardt for å få på plass lettelser og tillempinger innenfor reglene rundt smittevern.

– Allerede før påske kom det på plass en åpning for praktisk opplæring på MC, moped og snøscooter. Så kom klarsignalet for at man kunne starte opp med tungbil tidligere denne uken. Men den viktigste delen å få gjenåpnet er klasse B, og det er ikke en dag for tidlig at vi nå iverksette denne delen av trafikkopplæringen igjen, sier Abusdal. Som forbund er vi klar over at vi har medlemmer som er i risikogrupper i forhold til smitte, og vi mener at disse i samråd med sine fastleger bør vurdere sykmelding. Alle andre bør tilbake på jobb, men selvsagt følge de smittevernråd myndighetene har gitt.

Samtidig med at det nå åpnes opp for klasse B har man også nå åpnet opp for teoriundervisning. I en pressemelding skriver Regjeringen at det ikke lengre legges særskilte begrensninger på antallet personer som kan gjennomføre teoriundervisning.

Samtidig skriver regjeringen at smittevernskravene må hensyntas, og smittervernskravene er tilsvarende de som gjelder for blant annet frisører og hudpleie. Organisjonene har også utarbeidet en egen veileder.

– Vi opplever nå at trafikkskolene mer eller mindre kan gå tilbake til normal drift både hva gjelder praktisk undervisning i kjøretøy og teoretisk undervisning i klasserom. Dette er svært etterlengtet og nødvendig. En ytterligere forsinkelse nå ville vært svært kritisk for bransjen der man allerede har sett de første konkursene, trass i statlige redningspakker, sier Abusdal.

Samtidig som trafikkskolene igjen kan åpne vil nå også Statens vegvesen kunne starte opp med praktiske førerprøver for klasse B og øvrige klasser, skriver regjeringen som venter at de første prøvene kan kjøres allerede neste uke.

Fra før er det allerede åpnet for førerprøver på motorsykkel og i tunge klasser.

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger