Bedre opplæring reduserer dødsulykker

Bedre opplæring reduserer dødsulykker

Det er sjåførene som får skylden når Statens vegvesen presenterer resultatene av sine undersøkelser av 102 dødsulykker på Norske veier. Samtidig sørger bedre opplæring av sjåfører for at dødstallene på norske veier går tilbake.

- Antall ulykker som skyldes høy fart har stabilisert seg, men høy fart er fortsatt en medvirkende faktor i 31 prosent av dødsulykkene på Norske veier, sier Guro Ranes som er avdelingsdirektør for trafikksikkerhet hos Statens vegvesen.

- Vi ser også at manglene innhenting av informasjon er en faktor som går igjen. Dette henger sammen med kort erfaring og for liten kunnskap som igjen fører til feilvurderinger.

Slurver med bruk av sikkerhetsutstyr
- Veien er nesten aldri en utløsende faktor, men når en ulykke først inntreffer er forhold ved veien medvirkende til å forsterke hendelsen, sier Ranes. Undersøkelsen viser at forhold knyttet til veien kan ha medvirket i 32 prosent av ulykkene.

Samtidig viser undersøkelsen at mange dødsulykker kunne vært unngått om flere hadde vært flinkere til å bruke sikkerhetsutstyr. Hele 15 prosent av de omkomne i bilulykker brukte ikke belte, mens to av 20 omkomne på motorsykkel ikke brukte hjelm eller brukte hjelmen feil. Blant syklistene syklet fem av ti omkomne uten hjem.

Viktige trafikkskoler
Nylig ble European Transport Safety Council (ETSC) sin rapport offentliggjort. For tredje år på rad går Norge til topps som det sikreste landet i Europa når det kommer til trafikksikkerhet. I perioden fra 2010 til 2017 har Norge redusert antall dødsulykker med 49 prosent og målt både mot antall innbyggere og antall kjørte kilometer har Norge færrest trafikkdrepte i Europa.

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen mener utviklingen skyldes et målrettet arbeid, og sier at dette kommer som et resultat av at hele den norske «trafikksikkerhetsfamilien» drar i samme retning. Det innbefatter UP, helsevesenet, kommunene, fylkene og ikke minst bedre trafikkopplæring ute hos trafikkskolene.

Flest menn
- Selv om Norge nå er et foregangsland for trafikksikkerhet i Europa er ikke dette noen hvilepute for oss. Hver eneste ulykke er en for mange, sier Gustavsen.

Blant ulykkene som dominerte statistikken i 2017 var møte- og utforkjøringsulykker. Denne typen av ulykker stod for mer enn 70 prosent av alle dødsulykkene og antallet omkomne. Totalt mistet 47 livet i møteulykker, mens 29 omkom i utforkjøringsulykker. Av de omkomne på norske veier i 2017 var 69 prosent menn og 31 prosent kvinner.

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Ryensvingen 15, 0680 Oslo

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901
ATLs Interessekontor SA: Org nr. 950 982 527

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger