Førerprøvejuks skal gi karantetid

Førerprøvejuks skal gi karantetid

Skrevet: tirsdag, 29 oktober 2019

Statens vegvesen vil innføre karantenetid for de som fusker på førerprøven. ATL støtter forslaget.

- Denne lovendringen er vi helt enige i, noe vi også vil støtte i høringssvaret vårt til departementet, sier administrerende direktør Torgeir Abusdal.

I forslaget, som nå er ute på høring, foreslås det karantene på tre til ni måneder for mindre alvorlig fusk, mens det for alvorlig fusk foreslås ti til tolv måneders karantene. Det kan ilegges karantene også ved forsøk på fusk og ved grov uaktsom fusk. Reglene omfatter både teoretisk og praktisk prøve og gjelder både førerprøve, utrykningsprøve og yrkessjåførprøve.

Som fusk regnes blant annet å benytte eller ha med ulovlige hjelpemidler under teoriprøve, for eksempel notater, mobiltelefon, kamera eller annet kommunikasjonsutstyr, samt samarbeid med andre. Som fusk av alvorlig karakter regnes blant annet fusk med organisert preg, bruk av elektroniske hjelpemidler og at prøven avlegges av en annen enn kandidaten.

Bakgrunnen for den foreslåtte lovendringen er at Statens vegvesen i løpet av de siste årene har avdekket flere tilfeller av fusk og forsøk på fusk.

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger