• Hjem
  • Aktuelt
  • ATL i møte med SVV - Førerprøver etter krisen
ATL i møte med SVV - Førerprøver etter krisen

ATL i møte med SVV - Førerprøver etter krisen

Skrevet: onsdag, 01 april 2020

Siden koronakrisen inntraff har Statens vegvesen måtte avlyse snaut 6000 praktiske førerprøver og 12 000 teoriprøver. I et møte diskuterte ATL og Statens vegvesen hvordan man skal komme i gang igjen når Norge gradvis åpner.

ATL var tidligere i denne uken i møte med Statens vegvesen. Tema for møtet var hvordan man rent praktisk skulle møte utfordringene med de mange avlyste fører- og teoriprøvene.

–Dette vil bli krevende, og man må finne ordninger som gjør at fordelingen blir rettferdig. Samtidig må man tenke samfunnsnytte, sa direktør Torgeir Abusdal i ATL.

Han sa at det er viktig at de som nå har fått prøven utsatt må prioriteres når Statens vegvesen igjen åpner for å kunne avlegge praktiske og teoretiske prøver. I tillegg må de som skal avlegge prøver på tungbil og andre samfunnskritiske oppgaver prioriteres.

– I stor grad handler dette om å få i gang samfunnet igjen, sier Abusdal.

Flere som allerede har booket tid til prøve må nok også belage seg på utsettelser. Spesielt dersom man ikke er ferdig med opplæringen.

– ATL mener dette må være en dugnad. Også Statens vegvesen må bidra her å arrangere prøver på kveldstid og i helger. Det er viktig at dette ikke blir en større flaskehals enn nødvendig, sier Abusdal.

På møtet ble det også diskutert tiltak rundt smittevern i forhold til både praktiske førerprøver og teoretiske prøver.

– Alt i alt var dette et godt møte. Det er helt tydelig at Statens vegvesen er lydhøre for bransjens syn og at de har gjort et godt analysearbeid og at de er instilte på å legge tilrette slik at forsinkelsen og ulempene for brukerne blir minst mulig, sier Abusdal.

ATL har en åpen dialog med Statens vegvesen i denne saken, og vi legger ut ny informasjon knyttet til dette såsnart vi får dette.

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger