• Hjem
  • Aktuelt
  • Foreslår endringer på førstehjelpskurs
Foreslår endringer på førstehjelpskurs

Foreslår endringer på førstehjelpskurs

25 juni 2018

Både trafikklærere og elever mener det er store mangler ved førstehjelpskurset som arrangeres i tilknytning til Trafikalt grunnkurs.

I en ny rapport fra Nasjonal Kompetansetjeneste for Traumatologi svarer 68 prosent av de spurte elevene at dagens kurs ikke gjør dem tilstrekkelig forberedt på å være førstehjelper ved en ulykke. Samtidig mener 67 prosent at undervisningen kunne vært bedre.

Heller ikke trafikklærerne er fornøyde med kurset slik det er i dag. Et stort flertall av lærerne opplever at kurset ikke er faglig oppdatert og de mener også at det må være et krav til oppdatering og repetisjon etter endt kurs.

Nasjonal Kompetansetjeneste for Traumatologi konkluderer med at kurset er utdatert i forhold til innhold og undervisning. Blant tiltakene foreslår de at det utarbeides en felles, nasjonal kunnskapsportal. De konkluderer også med at det vil være en fordel dersom både elever og lærere må avlegge en teoretisk test og at elever ikke får kjøre opp før denne testen er bestått. Samtidig mener kompetansetjenesten at kurset bør legges opp slik at man i større grad kan bruke blant annet nettbrett i undervisningen. De konkluderer også med at elevene bør gjennomgå den teoretiske delen av kurset før de møter opp til felles undervisning.

Nasjonal Kompetansetjeneste for Traumatologi har i sin rapport også fastsatt anbefalte læringsmål for kurset. Blant dem er sikring av skadested, tilkalle hjelp, sikre frie luftveier og fjerne hjelm, stoppe blødninger og forebygge nedkjøling. Hjerte og lungeredning er ikke en del av læringsmålene, fordi dette er en del av undervisningen i grunnskolen, på ungdomsskolen og i den videregående skolen.

Forrige gang kurset ble revidert var i 2003.

Her kan dere lese rapporten i sin helhet.

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger