• Hjem
  • Aktuelt
  • Fornøyde med kvaliteten på trafikkopplæring
Fornøyde med kvaliteten på trafikkopplæring

Fornøyde med kvaliteten på trafikkopplæring

21 januar 2021

Statens vegvesen er fornøyde med kvaliteten på landets føreropplæring. I alt ble det gjennomført 633 tilsyn med trafikkskoler i Corona-året 2020.

– Omfattende krav til føreropplæringen er noe av grunnen til at Norge er verdens tryggeste land for trafikanter. Derfor er det viktig at vi følger opp at nye sjåfører får den opplæringa de faktisk skal ha før de slippes ut på veien, sier avdelingsdirektør Monika Omholt i Statens vegvesen.

Tilsynsvirksomheten i Statens vegvesen baserer seg på tips fra publikum, tidligere funn og annen informasjon som gjør at det kan være aktuelt å se nærmere på en trafikkskole. I 2020 ble tilsynsaktiviteten også preget av koronaen.

– Av hensyn til smittevern har både trafikkskolene og vi vært nødt til å jobbe annerledes. Vi gjorde flere dokumenttilsyn i fjor og mindre oppfølging av selve undervisningen. Vi var også med på digitale undervisning. 2020 var et krevende år også for trafikkskolebransjen, og vi ønsker først og fremst å rettlede dem og ha et godt samarbeid, sier Omholt.

Selv i en tid preget av korona, er Vegvesenet nødt til å reagere der det avdekkes mangler ved trafikkskolene. Fjorårets tilsyn resulterte i 30 advarsler, og 19 trafikklærere, 12 faglige ledere og 21 trafikkskoler mistet godkjenningen sin.

– De aller fleste trafikklærere er seriøse og flinke i jobben sin. Har du barn som skal begynne føreropplæringen, sørg for å etablere et godt samarbeid med trafikkskolen. Det kan også være lurt at foresatte blir med på en kjøretime for å få gode tips til øvelseskjøringen, sier Omholt.

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger