• Hjem
  • Aktuelt
  • Forskriftsendring for trafikant i mørket
Forskriftsendring for trafikant i mørket

Forskriftsendring for trafikant i mørket

16 oktober 2020

Forskriften rundt midlertidige unntak for gjennomføring av trafikkopplæring og øvingskjøring endres. Nytt er blant annet tilpasninger i forhold til trafikant i mørket.

Det er paragraf 3 og 4 som nå endres i forskriften. I paragraf 3 presiseres det at resterende tid som er satt av til forventninger, mål, oppsummering og refleksjon med medelever og lærere i klasserom inntil videre kan gjennomføres uten at aller lærerne er til stede.

I paragraf 4 lyder endringen at personer som skal øvingskjøre må ha fullført trafikalt grunnkurs del 1 til og med del 6 ved godkjent trafikkskole eller offentlig skole før man kan starte med øvingskjøring. Et slikt kurs gir rett til å øvingskjøre til og med 31. desember 2020. Har man derimot fullført trafikalt grunnkurs del 1 til og med del 4 og tatt ut dette i samsvar med første ledd, kan man øvingskjøre uten trafikant i mørket (del 7) også etter 31. oktober 2020 så lenge man har gjennomført del 5 og 6 av trafikalt grunnkurs.

Dette betyr i klartekst at man ikke trenger trafikant i mørket for å kunne øvingskjøre frem til 31. desember 2020. 

For de som nå får utvidet frist vil dette bli oppdatert på Din side på Statens vegvesen sine nettsider. De som nå får forlenget frist som følge av forskriftsendringen må hente nytt bevis på Din side som kan legges frem ved en eventuell kontroll.

 

Her kan du laste ned informasjon fra Statens vegvesen:

pdf nedlastning  Informasjon om endring i forskrift

 

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger