• Hjem
  • Aktuelt
  • Fra Spania til Norge for å lære om trafikksikkerhet
Fra Spania til Norge for å lære om trafikksikkerhet

Fra Spania til Norge for å lære om trafikksikkerhet

Presidenten for Spanias trafikkskoler dro til Hønefoss for å lære mer om hvordan de kan forbedre sin trafikkopplæring. Målet er å øke trafikksikkerheten på Spanske veier.

- Norge har kommet svært langt i å redusere ulykkesrisikoen på veiene, og vi tror at grunnlaget for å få det til ligger i den gode trafikkopplæringen som drives blant trafikkskolene i Norge, sa president Enrique Lorca Sánches i ARAMUR da han besøkte trafikkskoler, glattkjøringsbane og Statens vegvesen på Hønefoss mandag.


FOREGANGSLAND: - Norge er et foregangsland i hvordan de jobber med trafikkopplæring, sa president Enrique Lorca Sánches i ARAMUR da han besøkte trafikkskoler, glattkjøringsbane og Statens vegvesen på Hønefoss mandag. Foto: Jan Harry Svendsen, ATL.

I europeisk målestokk er Norge landet med færrest trafikkdrepte per en million innbyggere, samtidig som tallene er ventet og falle ytterligere i årene som kommer. I dag omkommer tyve mennesker per en million innbyggere i ulykker på Norske veier, mens gjennomsnittet for Europa er 49 omkomne. I Spania omkommer 40 per en million innbyggere.

- Det er store forskjeller på hvordan man legger opp førerutdanningen i Norge og i Spania. Blant annet er Norge mye lengre fremme i forhold til holdningsskapende arbeid, og oppkjøringene i Norge er grundigere og har lengre varighet enn hva vi har i Spania, sa Sánches.

Nå vi han ta med seg lærdommen fra turen til Norge og Hønefoss videre i sitt arbeid for å bedre trafikksikkerheten på Spanske veier.

- Vi skal bruke dette i en større studie hvor vi ser på hvordan ulike land i Europa legger opp sin førerutdanning, men jeg er overbevist om at mye av nøkkelen til øke trafikksikkerheten ligger i å jobbe videre med det vi har lært på vårt besøk i Norge, sa Sánches.

- Trafikkskoler i Norge er en svært viktig bidragsyter til norsk trafikksikkerhetsarbeid. Våre medlemmer jobber målrettet mot nullvisjonen. At arbeidet som daglig utføres hos norske trafikkskoler nå også vekker internasjonal oppmerksomhet er en fjær i hatten for den viktige jobben som gjøres i skolebiler rundt om i hele Norge, sier direktør Torgeir Abusdal i ATL.

PÅ GLATTKJØRINGSBANEN: Spanjolene fikk også prøve seg på NAFs glattkjøringsbane ved Hønefoss. Foto: Jan Harry Svendsen, ATL.

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Ryensvingen 15, 0680 Oslo

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901
ATLs Interessekontor SA: Org nr. 950 982 527

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger