• Hjem
  • Aktuelt
  • Fraværsrapport omtaler ikke trafikkopplæring
Fraværsrapport omtaler ikke trafikkopplæring

Fraværsrapport omtaler ikke trafikkopplæring

16 juni 2020

Det blir neppe noen endringer i fraværsreglene etter at Fafos rapport ble lagt frem i går. Rapporten peker på at fraværet har gått ned og at karakterene har blitt bedre.

– Det går ikke å skjule at vi er skuffet over at trafikkopplæring ikke engang er nevnt i Fafo-rapporten, til tross for at ATL har overlevert Fafo og myndighetene en grundig rapport som forklarer hvorfor trafikkopplæring bør gi fritak. Vi hadde i det minste håpet på at man i rapporten åpnet for at førerprøver også ble godkjent som gyldig fravær i videregående skole og at man hadde inkludert obligatorisk MC opplæring som fritaksgrunn.

Det sier Torgeir Abusdal i ATL etter å ha lest rapporten som ble offentliggjort i går. Han sier det er gledelig at fraværet har gått ned og at karakterene har blitt bedre etter at man innførte reglene for fire år siden, men er skuffet over at rapporten ikke nevner trafikkopplæring.

– Vi hadde håpet på at man skulle fått en avklaring i forhold til veien videre. Nå frykter vi for at regelverket blir stående slik det er i dag, og da mister vi muligheten til å få inkludert blant annet førerprøver og MC som gyldig fraværsgrunn, sier Abusdal.

– ATL har jobbet hardt for å få på plass tilpasninger i regelverket etter at noe obligatorisk trafikkopplæring ble gyldig fravær gjennom Granavolden-plattformen. Blant annet ønsker ATL at alle de 19 timene som er obligatorisk i klasse B blir gyldig fravær. I dag får man kun godkjent 13 av disse timene som godkjent fravær. I tillegg vil vi ha førerprøver som godkjent fravær og vi ønsker at reglene skal gjelde alle førerkortklasser, ikke bare klasse B (personbil) slik som i dag, sier Abusdal. Han sier at ATL nå vi jobbe for å få dette på plass, men at rapporten som ble lagt frem i går kan gjøre det vanskelig.

– Det er helt tydelig at Høyre nå er veldig godt fornøyde med seg selv og med fraværsreglene. Jeg frykter at rapporten kan bli et hinder for å få til ytterligere endringer, avslutter Abusdal.

Last ned rapporten her (nedlasting starter i eget vindu).

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger