• Hjem
  • Aktuelt
  • Glipp i forskrift kunne gitt trafikkskolene mindre støtte
Glipp i forskrift kunne gitt trafikkskolene mindre støtte

Glipp i forskrift kunne gitt trafikkskolene mindre støtte

29 april 2020

En gal formulering i en forskrift kunne kostet landets trafikkskoler dyrt. ATL har heldigvis oppdaget feilen, og fått bekreftet av Finansdepartementet at de retter opp. Hadde vi ikke fått til endringen, ville mange trafikkskoler måttet tilbakebetale støtte de har fått gjennom kompensasjonsordningen.

– Dette ville helt klart vært alvorlig for bransjen . Derfor er vi svært fornøyde med at Finansdepartementet snudde seg raskt rundt slik at feilen i forskriften blir rettet opp, sier Torgeir Abusdal som er direktør i ATL.

Da landets trafikkskoler ble stengt ned i mars var det som en følge av §12 bokstav e der trafikkskolene defineres som andre opplærings og utdanningsinstitusjoner.  

– I forskriften la man til grunn at virksomheter som var stengt ned etter §§ 14 og 16 skulle få støtte med 90 % dekningsgrad og ingen egenandel. I disse paragrafene finner man også en eksplisitt liste over hvilke næringer som var omfattet av vedtaket. Trafikkskolene var ikke blant disse, sier jurist og rådgiver i ATL, Solveig Spæren.

Resultatet, dersom ATL ikke hadde oppdaget feilen, ville vært at landets trafikkskoler som allerede har fått utbetalt støtte ville måtte tilbakebetale denne.

– ATL sendte et brev til Finansdepartementet der vi påpekte at dette var urimelig. Dette har vi nå fått medhold i og forskriften endres slik at også trafikkskolene omhandles av ordningen, forklarer Spæren.

I brevet skriver Finansdepartementet at det vil ta noe tid før forskriften blir endret, men at dette ikke vil få konsekvenser for trafikkskolene.

– Så snart den justerte forskriften har trådt i kraft, kan trafikkskoler søke i riktig kategori, også for mars måned. Skatteetaten vil informere nærmere om hvordan trafikkskoler som allerede har søkt med utgangspunkt i nåværende forskrift, og dermed fått feil vedtak, skal gå frem, skriver avdelingsdirektør Kristine Høegh-Omdal i Finansdepartementet i brevet som er sendt ATL.

– ATL er svært fornøyde med at Finansdepartementet har snudd seg raskt i denne saken og rettet opp feilen slik at trafikkskolene får støtten de har krav på. Dersom ATL ikke hadde oppdaget dette og fått rettet opp i feilen, ville trafikkskolene som allerede har fått utbetalt støtte måttet tilbakebetale denne. Det sier seg selv at det ville vært svært urimelig avslutter Abusdal.

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger