Illustrasjonsbilde. (Foto: Elin Eriksen)

Mer effektiv godkjenning av tungbiler

Skrevet: onsdag, 21 mars 2018

Rundt 7000 tunge kjøretøy blir førstegangsgodkjent i året. En ny sentralisert og effektivisert godkjennsordning skal implementeres, etter et vellykket prøveprosjekt.

Tunge kjøretøy må gjennom en grundig førstegangs godkjenning, både av dokumentasjon og av selve kjøretøyet før det kan registreres. Til nå har kjøretøy og dokumentasjon blitt kontrollert samtidig ved fremstilling i kontrollhallen. I tilfeller der dokumentasjonen ikke har vært tilstrekkelig, har kjøretøyet fått negativt vedtak og må fremstilles på nytt, skriver Statens vegvesen på sin nettside.

– I 2016 gjennomførte vi et pilotprosjekt med over 700 godkjenninger der dokumentene ble sendt inn, gjennomgått og godkjent før kjøretøyet kom inn til fysisk kontroll. Pilotprosjektet var så vellykket at vi nå implementerer denne ordningen på landsbasis i løpet av 2018 og 2019, sier prosjektleder Bjørn Inge Olberg i Statens vegvesen.

Den elektroniske løsning for dokumentinnsending ble utviklet gjennom 2017. Løsningen finner du på www.vegvesen.no/dinside/kjøretøy. Det er også mulig for bedrifter å bestille time for kjøretøykontroll.

Lurer du på mer om den nye ordningen og hvordan den fungerer? Les mer på Vegvesenet sin nettside her:

nettside link   Godkjenning av tungbiler

 kontroll 750x500knut opeide

Enklere godkjenningsordning for tunge kjøretøy vil bli innført i Statens vegvesen. (Foto: Knut Opeide)

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger