Hektisk møtevirksomhet på Stortinget

Hektisk møtevirksomhet på Stortinget

Skrevet: onsdag, 29 mai 2019

ATL har den siste uken hatt flere møter på Stortinget. Temaet har vært rapporten fra Statens vegvesen som tar til orde for å kutte førerprøvetilbudet kraftig.

- Kuttrapporten fra Statens vegvesen legger opp til en rasering av tjenestetilbudet på TK-siden. Samtidig har rapporten en rekke svakheter, blant annet er det ikke foretatt en grundig konsekvensutredning og det er helt tydelig at etaten helt har sett bort fra kundefokuset da de laget rapporten, forteller Torgeir Abusdal som er direktør i ATL.

I løpet av de siste dagene har han og informasjonssjefen i ATL, Jan Harry Svendsen, hatt hektiske dager på Stortinget.

Artikkelen fortsetter under bildet

Stordalen

Med FrP: Torgeir Abusdal, Morten Stordalen, Jan Harry Svendsen

- Vi har møtt Morten Stordalen i Fremskrittspartiet, Helge Orten fra Høyre og sentrale samferdselspolitikere i både Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Det er gledelig å kunne konstatere at våre bekymringer også deles av politikerne vi har hatt møter med. Flere uttrykker skuffelse over rapporten og de etterlyser en større grad av kundefokus, sier Abusdal.

Artikkelen fortsetter under bildet


Sp

Med SP: Torgeir Abusdal, Siv Mossleth og Bengt Fasteraune, Jan Harry Svendsen

Fremover vil ATL jobbe videre med rapporten og komme med tilrådninger til hva man kan gjøre.

- Vi blir overrasket dersom rapporten ikke blir endret og behandlingen utsatt. Vi har allerede blitt bedt om å komme med våre innspill til politikerne vi har hatt møter med. Det er svært positivt, fordi det betyr at arbeidet vi har lagt ned har båret frukter og at vi har en reell mulighet til å påvirke utfallet, sier Ausdal.

Rapporten blir også et tema på Arendalsuka i august hvor ATL vil samle sentrale politikere til en debatt rundt rapporten. Allerede har vi fått bekreftet at Fremskrittspartiet, Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Høyre stiller i panelet.

Artikkelen fortsetter under bildet

AP

Med AP: Kirsti Leirstrø, Ingalill Olsen, Øystein Hansen, Torgeir Abusdal, Jan Harry Svendsen

Parallelt med rapporten fra Statens vegvesen jobber ATL også med fraværssaken og før sommeren er det allerede planlagt flere møter på Stortinget der problemstillingene rundt fraværsaken blir tema.

- Nå blir det viktig for ATL å holde momentet oppe. Vi har lagt bak oss en halvår der vi kan vise til svært gode resultater – men det er ikke noen grunn til å hvile på laurbærene, avslutter Abusdal.

Orten kopi

Høyre: Helge Orten

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger