Høring om fraværsreglene

Høring om fraværsreglene

Skrevet: onsdag, 10 april 2019

Regjeringen foreslår at sikkerhetskurs på bane og enkelte andre deler av trafikkopplæringen blir ansett som godkjent fravær.

– Det er ikke aktuelt å fjerne fraværsgrensen, men vi ser behov for å legge bedre til rette for elever som skal ta førerkort. Det må imidertid gjøres helt klare begrensninger i hvor stor del av trafikkopplæringen det kan gjøres unntak for, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Tidligere i dag ble høringsdokumentet rundt fravær knyttet til den obligatoriske delen av trafikkopplæring lagt frem. I høringen er det foreslått at blant annet sikkerhetskurs på bane og enkelte deler av trinn tre og fire skal telle som gyldig fravær, mens trinnvurderingstimene og oppkjøring ikke skal gjelde.

ATL har jobbet mye med å få endret fraværsreglene og er også en av høringsinnstansene når forslaget fra Kunnskapsdepartementet skal ut på høring i juni.

Ifølge pressemeldingen fra departementet er planen at endringene skal tre i kraft fra høsten 2019.

Klkk her for å lese høringsnotatet.

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger