Hver fjerde fikk kjøreforbud

Hver fjerde fikk kjøreforbud

31 januar 2020

I fjor kontrollerte Statens vegvesen over 77.000 tungbiler. Nesten halvparten hadde feil og mangler - og mer enn en fjerdedel fikk kjøreforbud.

Av 77.000 kontrollerte tungbiler fikk 34.605 påvist feil eller mangler. Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

- Dette viser at jobbe våre kontrollører gjør ute på veien er et svært viktig bidrag til alles trafikksikkerhet, sier leder for utekontroll ved Statens vegvesen, Kjetil Wigdel.

Han forteller videre at rundt 41 prosent av de kontrollerte hadde mangler knyttet til kjøre- og hviletid.

- Vi kontrollere 13.000 førere for kjøre- og hviletid og av disse hadde 913 førere brudd som førte til at de fikk kjøreforbud og ble pålagt hvil på stedet. Nesten ti prosent, 1236 sjåfører, hadde så alvorlige brudd at de ble anmeldt, sier Wigdel.

Rundt en fjerdel - 27 prosent - av de kontrollerte bilene hadde i tillegg så alvorlige feil og mangler at de fikk kjøreforbud på stedet. For enkelte var det lett å rydde opp i.

- Mange fikk kjøreforbud fordi de har hyller og annet juggel i frontruten som hindrer sikten. Værre er det med de som får kjøreforbud for alvorlige tekniske feil eller som må bytte dekk før de får kjøre videre, sier Wigdel.

Han lover flere og mer målrettede kontroller i 2020.

- Ved å luke ut de kjøretøyene og førerne som ikke har ting i orden, gjør vi samtidig forholdene bedre for alle de yrkessjåførene som følger regelverket, sier han.

Gjennom å ta i bruk ny teknologi og et nytt system for risikoklassifisering av transportbedrifter, skal Statens vegvesen bli ende bedre til å velge ut de riktige kjøretøyene til kontroll. På den måten vil de som har alt i orden ha mindre sjanse for å bli stoppet, mens risikoen for å bli stoppet i kontroll for de som ikke kjører i henhold til regelverket øker, skriver Statens vegvesen i pressemeldingen.

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger