Hvordan ser fremtiden ut?

Hvordan ser fremtiden ut?

Skrevet: onsdag, 06 desember 2017

Den nyoppstartede fylkesgruppa i Oslo og Akershus arrangerte medlemsmøte 5. desember, og temaet var tanker rundt hvordan framtiden for trafikkopplæring vil bli.

Pål Andersen, leder i fylkesgruppa, ønsket velkommen til de over 50 som møtte. Det grønne skiftet var temaet i innledningen, med fokus på mer miljøvennlige biler, og hvordan hybrider og elbiler vil bli mer relevante også i opplæringen fremover.

– Fremtidens trafikkopplæring er et tema som engasjerer, og det er flott å se så mange medlemmer som stiller opp, sa han.

Arrangementet ble holdt hos Bilia, som inviterte oss inn i lokalene sine på Skøyen.

BMW Norge og SVV ser fremover
BMW Norge fokuserte på teknologien som vil komme de neste årene, og startet sitt innlegg med å stille spørsmålet: ”når blir rattet borte?” Med deres planer for fremtiden er det mange spørsmål som stilles. Er BMW og andre bilforhandlere klare? Er trafikkskolene klare? Er infrastrukturen klar?

– Det er dere i trafikkopplæringsbransjen og vi som billeverandør som vil kjenne utviklingen raskest på kroppen, sa Marius Tegneby fra BMW Norge.

Statens Vegvesen Vegdirektoratet tok opp hvordan ny teknologi kan gi nye utfordringer for trafikanten, og igjen hvordan dette kan relateres til føreropplæringen.

Lars-Inge Haslie fra SVV tok opp spørsmålet om det kun vil bli holdt opplæring og førerprøver på automatgir fremover, og konkluderte med at dette i stor grad vil bli styrt av markedskreftene.

 

Selvkjørende kjøretøy ATL 04122017 2

 

– De syv gjennomgående temaene i læreplanen vil fortsatt være viktige helt opp til nivå 4, slik modellen ovenfor viser. Her vil det fortsatt være viktig å vite hva som skal gjøres dersom man skal gripe inn i en situasjon. Derfor er også føreropplæringen viktig i mange år fremover, forklarte han.

De ulike foredragene resulterte i mange spørsmål og spennende diskusjoner. Foredragsholderne engasjerte de mange oppmøtte med sine tanker om fremtiden.

Hva gjør ATL?
Administrerende direktør i ATL, Torgeir Abusdal, forsikret de fremmøtte om at ATL er opptatt av temaet og at dette vil være i fokus på vår lederkonferanse i januar, på trafikklærerdagen til sjøs i mars, samt på landsmøtet i april. Vi tror vi har fått en del flere svar når vi kommer til den nasjonale føreropplæringskonferansen i november 2018. Torgeir benyttet også anledningen til å snakke om andre ting forbundet jobber med, blant annet samarbeidsprosessen med TF og generelt strategiarbeid. Det virket som de fremmøtte satte pris på all informasjonen, selv om man ikke fikk noen fasit på hvordan fremtidens trafikkopplæring vil bli.

Kvelden endte med mange spørsmål rundt fremtiden, og det blir spennende å se hva svarene blir, og finne ut hvor raskt vi får dem.

 

biliaskoyen

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger