• Hjem
  • Aktuelt
  • Ikke rom for å tøye reglene - kommuneoverlegen kan ikke gi dispensasjon
Ikke rom for å tøye reglene

Ikke rom for å tøye reglene - kommuneoverlegen kan ikke gi dispensasjon

07 mai 2020

Fortsatt gjelder regelen om fem personer i en gruppe med en meters avstand ved teoriundervisning - uansett hva kommuneoverlegen måtte si.

Den siste tiden har ATL fått flere meldinger om at kommuneoverleger har gitt tillatelser til å øke antallet elever ved teoriundervisning.

Nå bekrefter seniorrådgiver Wenche Dahl Eide i Helsedirektoratet at kommuneoverlegen ikke har myndighet til å overprøve eller til å gi dispensasjon fra regelverket.

– Det betyr at ingen kommuneoverlege kan gå inn å si at det er greit at man starter undervisning med grupper som er større enn fem personer. Svaret fra Helsedirektoratet er umulig å mistolke, sier Solveig Spæren som er rådgiver og jurist i ATL.

Covid-19-forskriften setter klare begrensinger i forhold til opplæring og hva man har mulighet for å gjennomføre. En av begrensningene er at man fortsatt kun kan holde undervisning for maks fem personer i en gruppe som holder en avstand på minst en meter.

– Vi forstår at mange er utålmodige etter å sette i gang igjen, men det er ikke veien å gå å finne kreative løsninger og gjøre tolkninger basert på eget forgodtbefinnende. Vi vet at mange av våre medlemmer lojalt følger reglene slik de er nedfelt. Denne typen av regler har lite rom for tolkning og dessverre fører denne typen av kreative utspill bare til at det tar lengre tid før vi igjen får åpne for undervisning, sier direktør i ATL Torgeir Abusdal.

– Når det i forskriften står at det kun er mulig å drive undervisning i grupper på maks fem personer og med avstand på minst en meter er det det som gjelder. Det er ikke rom for å tolke dette annerledes uansett hva en kommuneoverlege må si noe nå også Helsedirektoratet har understreket, avslutter Abusdal som fester lit til at det vil komme lettelser utover dagen i dag.

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger