• Hjem
  • Aktuelt
  • Ikke tilbakevirkende kraft på dagpenger - plaster på såret fra ATL
Ikke tilbakevirkende kraft på dagpenger - plaster på såret fra ATL

Ikke tilbakevirkende kraft på dagpenger - plaster på såret fra ATL

Skrevet: tirsdag, 31 mars 2020

ATL har klaget på dagpengevedtaket hvor man til tross for løfte om umiddelbar iverksettelse brukte en uke på å vedta reglene. Nå har vi fått svar fra Arbeids- og sosialdepartementet – og i svaret fremkommer det at det ikke gis tilbakevirkende kraft. Samtidig gir ATL sine medlemmer et halvt år gratis medlemskap.

Permitteringsregelverket gis ikke tilbakevirkende kraft. Det skriver Arbeids- og sosialdepartementet i svaret på ATLs klage.

I ATLs henvendelse til departementet anførte vi at trafikkskoler som permitterte allerede 13. mars får flere dager med lønnsplikt enn hva som er tilfellet i det nye regelverket som har gyldighet fra 20. mars. I svaret fra myndighetene står det at det er grunnlovsstridig å redusere enkeltpersoners rettigheter med tilbakevirkende kraft. I følge Arbeids- og sosialdepartementet vil en tilbakeføring av rettighetene til dagpenger føre til at enkelte - de med inntekt over 6G - få redusert sine rettigheter med det nye regelverket. Det er også bakgrunnen for at ikrafttredelsen er satt til 20. mars.

ATL er ikke fornøyd med svaret fra Arbeids- og sosialdepartementet men forventer at trafikkskolene får en håndsrekning senere denne uka. 

– Vi fester nå vår lit til at detaljene i krisepakken som skal presenteres på fredag vil være positive for vår bransje. Det er ikke noen tvil om at trafikkskoler er blitt hardt rammet av Korona-tiltakene.  Mange skoler som valgte å permittere fra dag en taper betydelig når de må betale lønn for en uke ekstra. Når myndighetene gir oss et yrkesforbud, kjennes ikke dette rimelig ut, sier Torgeir Abusdal som er direktør i ATL.

ATL jobber på flere hold for å synliggjøre for myndighetene at vi er en bransje i dyp krise og hvor det nå handler om å få tilført cash.

Som et lite plaster på såret, velger ATL å gi alle våre medlemmer seks måneders gratis medlemskap, noe som koster oss over en million kroner. Det blir jo ikke så mye til hver enkelt, men er ment som et bidrag i en vanskelig tid. De som har forfalte fakturaer til oss får også utsettelse på disse sier Abusdal.

Han sier at ATL kommer tilbake med løsninger for de som allerede har betalt medlemskontingenten.

Vi har også vært i kontakt med flere av våre samarbeidspartnere om lettelser i betalingsbetingelsene. Samtlige vi har vært i kontakt sier at de vil se positivt på henvendelsene, men understreker at hver enkelt må ta kontakt for nærmere avtale.

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger