Ingen skal dø av rus i trafikken

Ingen skal dø av rus i trafikken

10 mai 2019

For ellevte året på rad har «Ung i trafikken – ingen venner å miste» invitert ungdom på videregående skoler rundt om i landet til konkurransen DeathTrip. Årets finale ble avholdt i en fullstappet sal på Saga Kino i Oslo 7. mai.

DeathTrip er et landsomfattende prosjekt hvor elever fra videregående skoler engasjeres til å lage holdningskampanjer mot ruskjøring. Og premien? Den beste kampanjen vinner 30.000 kroner.

– Det var veldig vanskelig å plukke ut finalister, vi fikk inn utrolig mange gode bidrag. Nivået var veldig høyt, sier Liv Marie Bendheim, prosjekt- og kampanjeansvarlig.

deathtrip

Fremover blir flere av kampanjene brukt i prosjektet «Death Trip – On the road», en vandreutstilling som drives av Ung i trafikken. Utstillingen, som får plass i en varebil, besøker steder som festivaler, markedsdager, motorsportsarrangement og skoler, for å nå ut til ungdom rundt om i landet.

– Vi håper at ungdom tar et standpunkt om å kjøre edru. Men også at de tør å si fra til andre, og er gode forbilder for venner. Jeg tror de som har vært med kommer til å videreformidle det viktige budskapet videre, sier hun.

Flere tusen ungdommer har jobbet hardt dette skoleåret for å levere inn sine beste holdningskampanjer mot rus i trafikken. I alt deltok 26 skoler med tilsammen rundt 100 bidrag. Blant disse fikk elleve finalister presentere sine kampanjer i finalen.

«Det er kjipt å sove over hos noen du ikke kjenner, men det er kjipere å sove to meter under bakken» lyder slagordet til vinnerne som står bak årets beste kampanje mot ruskjøring. Vinnerne kommer fra Drømtorp videregående skole i Ski.

Video fra vinnerkampanjen, som består av tre filmer.

  SE FLERE FILMER

 

– Det er motiverende for ungdommen å vite at vi skal bruke kampanjene i ettertid, forteller hun.

«Ung i trafikken – ingen venner å miste», tidligere MA-Ungdom, er Motorførernes Avholdsforbund (MA – Rusfri trafikk) sin ungdomsgruppe. Gruppen ble startet allerede i 1976, og har siden den gang hatt trafikksikkerhet blant unge i fokus.

– Vi ser fortsatt en trend i at ungdom er overrepresentert i antall dødsulykker med rus involvert, og dette ønsker vi å gjøre noe med. Derfor er det viktig å ha fokus på dette og nullvisjonen, sier hun.

Ung i trafikken har utarbeidet e-læringskurset «Rus i trafikken», og Bendheim oppfordrer trafikkskolene til å bruke dette i undervisningen sin. Kurset har som mål å informere om og skape gode holdninger knyttet til rus i trafikken, og er helt gratis.

 

Hovedbildet er fra Kjipt-kampanjen til Drømtorp videregående skole.

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger