• Hjem
  • Aktuelt
  • Blir Norges første kvinnelige vegdirektør
Blir Norges første kvinnelige vegdirektør

Blir Norges første kvinnelige vegdirektør

Skrevet: fredag, 11 oktober 2019

Ingrid Dahl Hovland ble i statsråd i dag utnevnt til ny vegdirektør. Hun kommer fra stillingen som administrerende direktør i Nye Veier AS, der hun har vært siden selskapet ble opprettet i 2015.

– Jeg gratulerer Ingrid med jobben som vegdirektør og ønsker henne velkommen tilbake til Vegvesenet, sier konstituert vegdirektør Bjørne Grimsrud.

Også Torgeir Abusdal, som er direktør i ATL, ønsker den nye veidirektøren velkommen.

- ATL er positive til ansettelsen. Hovland kommer fra topplederjobben i Nye Veier AS hvor inntrykket er at de har levert bedre og raskere og i så måte kan vi ha en viss forventning om et løft i tjenestetilbudet fra Statens Vegvesen, sier Abusdal.

Ingrid Dahl Hovland er utdannet sivilingeniør fra Norges tekniske høgskole (NTH – dagens NTNU). Før hun tiltrådte i Nye Veier, var hun administrerende direktør i Spenncon AS. Hun har og vært ansatt i Selvaag Gruppen og i Veidekke. Fra 1985 til 1996 var hun prosjektansvarlig for utbyggingsprosjekter i Statens Vegvesen.

Ingrid Dahl Hovland starter som vegdirektør 1. november, og hun blir da Norges første kvinnelige vegdirektør. Stillingen som vegdirektør er en åremålsstilling på seks år.

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger