• Hjem
  • Aktuelt
  • Jobber på spreng for å løse utfordringene rundt førerprøver
Jobber på spreng for å løse utfordringene rundt førerprøver

Jobber på spreng for å løse utfordringene rundt førerprøver

15 mai 2020

Statens vegvesen har tekniske problemer knyttet til bestilling av førerprøver. Det jobbes på spreng for å løse problemene. Samtidig oppfordres trafikkskolene til å bidra der de kan.

Statens vegvesen åpnet for førerprøver i alle klasser på tirsdag, men har hatt  problemer knyttet til systemet trafikklærerne bruker for å bestille prøver (TEA).

ATL har i et møte i dag fått  bekreftet fra Statens vegvesen at de jobber på spreng med ulike løsninger for å bedre situasjonen som mange trafikkskoler opplever som belastende.

Et informasjonsskriv fra Statens vegvesen legger føringer for hvordan man skal bestille prøver og hvor mange prøver hver enkelt lærer kan bestille. I brevet oppfordrer etaten til at trafikkskolene maksimalt kan melde inn to førerprøvekandidater per hele uke for hver trafikklærer. I tillegg er det viktig at de kandidatene som meldes opp er ferdige med opplæringen og er på et nivå som gjør at de består førerprøven. På den måten hindrer man at køen vokser ytterligere.

Det er også slik at det kun er kandidater som har fått sin førerprøve kansellert som skal meldes inn, og det er trafikkskolen som skal melde opp kandidatene.

– Det er viktig at føringene fra Statens vegvesen følges. Dette handler om å få en så effektiv avvikling som mulig. Det er kø og det vil det fortsette å være i lang tid fremover. At Statens vegvesen har problemer med sine systemer er beklagelig, men vi har fått forsikringer om at de  gjør alt de kan for å løse dette, sier direktør i ATL Torgeir Abusdal.

Han sier også at ATL ikke har noen direkte påvirkningskraft i forhold til situasjonen.

– Enkelte tror at vi kan ordne opp i dette. Det kan vi ikke. Vi har hatt møter med Statens vegvesen, men vi har ingen instruksjonsmyndighet. Det vi vet er at de, på lik linje med oss, er utålmodige i forhold til å få løst situasjonen, sier Abusdal som også minner om at vi er i en helt ekstraordinær situasjon etter at alle førerprøver ble kansellert som en følge av Korona-tiltakene.

– Det er nok lurt å utvise litt tålmodighet. Vi vet at Statens vegvesen prioriterer førerprøver   høyt. Trafikkskolenes ansvar i dugnaden må være å sørge for at de kandidatene som meldes opp er klare og at man ikke melder opp flere enn hva man skal i forhold til retningslinjene, avslutter ATLs direktør. 

Her kan du laste ned informasjonsskrivet fra Statens vegvesen.

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

No video selected.

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger