Kan komme munnbindkrav
Foto: Aleksandra Suzi/Shutterstock.com

Kan komme munnbindkrav

12 november 2020

Lokale krav om bruk av munnbind i skolebilen kan komme. ATL oppfordrer til å følge smittevernsrådene i Covid-19 forskriften og i Informasjon til trafikkskolene som Statens vegvesen sender ut.

Smitten øker i Norge, men selv om nivåene for smitte er høye er ikke landet stengt ned slik det var i vår. Enda kan man drive trafikkopplæring og fortsatt gjennomfører Statens vegvesen førerprøver og teoriprøver.

Men i takt med smittespredningen kan det komme lokale krav om bruk av munnbind i skolebilen.

– Det er opp til den enkelte skole å følge med for å se hva som gjelder for sin skole og om det kommer lokale tiltak som går utover Covid-19 forskriften. Vårt råd er at trafikkskolen følger med på ATL-info på Facebook og følger de oppdaterte rådene som legges ut fra Statens vegvesen, sier direktør Torgeir Abusdal i ATL.

Ved å følge rådene som er publisert i "Informasjon til trafikkskolene", og som til enhver tid er oppdatert på ATL-info - som man finner på Facebook - har den enkelte skole full oversikt over hvilket smittevernsnivå den lokale trafikkstasjonen ligger på. I veilederen er det lagt frem hvilke tiltak Statens vegvesen bruker ved ulike smittenivåer.

– Det er fornuftig å følge disse rådene. Ved å gjøre det vet man at man alltid følger myndighetenes og lokale smittevernstiltak og man slipper å lete i lokale forskrifter for å vite hva man bør forholde seg til utover kravene i forskriften.

 

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger