• Hjem
  • Aktuelt
  • Klargjør forskrift rundt sikkerhetskurs på vei
Klargjør forskrift rundt sikkerhetskurs på vei for klasse A

Klargjør forskrift rundt sikkerhetskurs på vei

15 august 2019

I et skriv klargjør Statens vegvesen regelverket i trafikkopplæringsforskriften og åpner for at inntil 16 elever kan delta på innledningen av sikkerhetskurs på vei klasse A.

Fra flere trafikkskoler har ATL fått henvendelser rundt trafikkopplæringens § 9-16. Og spørsmålene har alle vært de samme; hvor mange kan egentlig delta på innledningen av sikkerhetskurs på vei klasse A. Nå klargjør Statens vegvesen reglene slik at det ikke lengre blir rom for tolkning.

– Vi har fått mange henvendelser rundt dette, senest nå rett før sommeren. I forskriften kom det ikke klart frem hvor mange som kunne delta på innledningen og dette har skapt usikkerhet, sier fagkonsulent i ATL, Pål Andersen.

Pål Andersen, fagkonsulent i ATL

Rett før sommeren fikk ATL en henvendelse fra en trafikkskole på Vestlandet som hadde fått tilbakemelding fra tilsynet på at innledende teori på «Sikkerhetskurs på vei» ikke kan foregå med mer enn én elev om gangen per lærer.

– Vi ba Statens vegvesen om en rask avklaring på regelverket og det er gledelig at man nå på bakgrunn av dette innfører et generelt unntak fra trafikkopplæringens § 9-16, der man presiserer at innledningen kan gjennomføres med inntil 16 elever, sier Andersen.

I brevet, som du finner nederst i artikkelen, skriver Statens vegvesen at man ved å åpne for at flere kan undervises samtidig legger til rette for at elevenes egne synspunkter og oppfatninger i stor grad kan påvirkes av medelever. De skriver også at tiltaket kan være et godt bidrag til refleksjoner som får varig betydning for en trafikksikker adferd.

ATL er veldig fornøyd med at forskriften nå endres og klargjøres. Dette vil gjøre det enklere for trafikkskolene – ikke minst fordi det klarlegger et punkt det har vært knyttet mye usikkerhet til tidligere, avslutter Andersen.

pdf nedlastning Les brev

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger