• Hjem
  • Aktuelt
  • Konstruktiv rapport fra Statens Vegvesen offentliggjort
Konstruktiv rapport fra Statens Vegvesen offentliggjort

Konstruktiv rapport fra Statens Vegvesen offentliggjort

07 november 2019

Endringene i tjenestestrukturen til Statens vegvesen blir ikke så dyptgripende som først foreslått. Nå skal ATL gjennomgå rapporten nøye.

– Dette er gledelige nyheter for de ansatte i Statens vegvesen, trafikkskolene og ikke minst for de som bruker Staten vegvesen hver dag, sier direktør i ATL Torgeir Abusdal.

Han er fornøyd med at endringene i Statens vegvesen ikke får så store konsekvenser som først fryktet.

I den nye rapporten satser Statens vegvesen i større grad på ambulerende tjenester. I tillegg skånes flere trafikkstasjoner fra nedleggelse.

– Dette er helt i tråd med hva ATL har konkludert med i våre rapporter der vi nøye har gått igjennom kuttplanene som tidligere har vært presentert. Det er gledelig å se at våre argumenter har nådd frem og at vårt grundige arbeid samt møter med politisk ledelse har båret frukter.

I de neste dagene og ukene skal ATL  gjennomgå rapporten nøye. Det er fortsatt noen forslag som ikke gir den beste samfunnsmessige løsningen, sier Abusdal.

Endringene i tjenestestruktur i Statens vegvesen ble først kjent etter at blant annet ATL ba om innsyn i en hemmeligstemplet rapport fra Capgemini. I denne rapporten ble det tatt til orde for å rasere etaten og legge ned en rekke trafikkstasjoner. I Statens vegvesens egen rapport, som ble lagt frem i mai i år, var også kuttene store. ATL dokumenterte hvor uforsvarlig kuttene var og vi foreslo at man revurderte forslagene, noe som heldigvis nå har skjedd.

Dette har vært en svært viktig sak for ATL og er det fortsatt. De første rapportene tok til orde for en rasering av Statens vegvesen og det er godt å se at vi nå sitter med en rapport som til en stor grad tar opp i seg de innvendingene vi har hatt, sier Abusdal.

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger