Kritisk til FrP utspill

Kritisk til FrP-utspill

Skrevet: mandag, 19 august 2019

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund er kritiske til dagens utspill fra Morten Stordalen der han tar til orde for å la trafikkskolene gjennomføre oppkjøringer.

- Det er positivt at Fremskrittspartiet kommer med kreative forslag for å gjøre noe med ventetidene for oppkjøring hos Statens vegvesen, men å la konkurrerende trafikkskoler gjennomføre oppkjøringer for hverandres elever tror vi ikke er noen god løsning, sier direktør i ATL, Torgeir Abusdal.

Han frykter at forslaget som Fremskrittspartiets samferdselspolitiske talsmann, Morten Stordalen, nå fremmer vil kunne skape interessekonflikter og usunne bindinger.

Det vil være uheldig om man på et sted med to trafikkskoler, hvor man konkurrerer om elevene, skal være sensor for hverandres elever. Jeg tror ikke elevene eller skolene vil komme godt ut av en slik løsning, og derfor er vi også skeptiske til dette forslaget, sier ATL-direktøren.

Men han er fornøyd med at FrP kommer på banen i forhold til ventetider og problematikken rundt dem.

- Vi opplever jo at Statens vegvesen ikke tar utfordringene med ventetider på alvor. Vi har tatt opp problemstillingen med dem ved flere anledninger uten at noe skjer. Derfor er vi veldig fornøyde med at Stordalen nå går ut og foreslår endringer, selv om vi ikke støtter dette forslaget.

Abusdal har derimot ikke noen motforestillinger mot å få vurdert om førerprøven også kan tas hos private aktører. Han tror det ville være med på å styrke Statens vegvesen dersom de fikk konkurranse.

- Førerprøver er jo en tjeneste man betaler for og som Statens vegvesen tjener penger på. Konkurranse i privat regi ville være sunt fordi det ville være med på å redusere ventetidene, men løsningen er ikke å la trafikkskolene ta dette.  De senere årene har Statens vegvesen styrket sensorenes kompetanse, noe som er med å styrke trafikksikkerheten ytterligere. Vi forutsetter selvsagt at et eventuelt privat alternativ vil ha sensorer med like god kompetanse.

ATL har flere ganger, også i våre svar til høringene som vi har sendt inn i forbindelse med effektiviseringsprosessen i Staten vegvesen, tatt til orde for ambulerende tjenester.

- Vi tror det er en god løsning. Ikke bare løser man mange av problemene knyttet til den pågående effektiviseringsprosessen, man er også med på å legge til rette for et bedre tilbud for publikum. Elevene får tilgjengelighet på sensorer og det slipper lange reiseveier. I tillegg tror vi at om man legger opp dette riktig, vil ambulerende sensorer også kunne være med på å kutte ventetidene betraktelig, avslutter Abusdal.

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger