Ny lærebok for personbil

Ny lærebok for personbil

Læreboken redegjør for teorien man behøver for å ta førerkort for personbil, og er skrevet av ATLs rådgiver Lena Fossheim.

Oppbygningen av boken er i henhold til dagens læreplan for klasse B, det vil si at den følger den trinnvise opplæringsmodellen. Likevel kan noe av innholdet i trinnene være plassert der det naturlig hører hjemme i sin teoretiske sammenheng. I de tilfeller boken unnviker fra rekkefølgen i læreplanen er det tydelig gjort rede for.

Boken er omfattende og nøyaktig, men likevel lettlest. I tillegg til forbedret bildebruk, er det aktivt benyttet fortellerkunst, sitater og praktiske eksempler for å gjøre boken mer underholdene og lettfattelig.

Rent pedagogisk er boken tilpasset læringsnivåene som følger av bestemmelsene i trafikkopplæringsforskriften og av læreplanen. Det er lagt opp til økende grad av refleksjon og vurdering i slutten av boken, noe som kommer tydelig frem gjennom refleksjonsoppgavene. I så måte kan denne boken i større grad enn tidligere benyttes som en arbeidsbok underveis i opplæringen – for så vel elever som foresatte. Vi oppfordrer til å anbefale eleven å bruke læreboken aktivt i trafikkopplæringen.

Det er lagt stor vekt på forståelse av kjøreprosess og vurdering, samt betydningen av mengdetrening. Det er gjort et bevisst poeng ut av å formidle at det å kjøre bil ikke handler om «armer og ben», og det er i denne sammenheng lagt stor vekt på å formidle hvilken kompetanse trafikklærerne besitter – en annerkjennelse vi mener bransjen fortjener. 

teoribok personbil     

Som medlem i ATL får du alltid 20 % rabatt på lærebøker og -materiell. Du finner den nye læreboken i nettbutikken vår.

GÅ TIL NETTBUTIKKEN

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Ryensvingen 15, 0680 Oslo

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901
ATLs Interessekontor SA: Org nr. 950 982 527

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger