• Hjem
  • Aktuelt
  • Mange kan miste retten til å undervise i klasse T
Mange kan miste retten til å undervise i klasse T

Mange kan miste retten til å undervise i klasse T

Skrevet: fredag, 22 november 2019

Få har sendt inn dokumentasjon på gjennomført spesialutdanning i klasse T. Det er et krav for å kunne fortsette å undervise i klassen.

Allerede i 2017 gjorde Statens vegvesen i Region Øst trafikkskolene oppmerksomme på at man må ha spesialutdanning i klasse T for å fortsette å undervise. Men svært få har sendt inn dokumentasjon på gjennomført utdanning.

Det betyr at man ikke lengre kan undervise i klasse T etter 1. januar 2020.

- De trafikkskoler som undervisningstilbud i klasse T og hvor faglig leder og eventuelt undervisningspersonell ikke har dokumentert overfor regionvegkontoret at spesialutdanning er gjennomført, vil miste sin tilgang til å melde inn opplæring i klasse T, inkludert klasse T med kode 141 og 148, fra 1.januar 2020, skriver Statens vegvesen i et informasjonsskriv.

Kravet om spesialutdanning er nedfelt i forskrift om trafikkopplæring og førerprøve (trafikkopplæringsforskriften) paragraf 6-8 hvor det presiseres at det kreves godkjenning som trafikklærer og spesialutdanning godkjent av vegdirektoratet for å kunne undervise i klasse T. I tillegg må trafikklærere som skal undervise i sikkerhetskurs klasse T kode 141 og kode 148 ha spesialutdanning, i følge skrivet fra Statens vegvesen.

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger