Mange vil bli trafikklærer

Mange vil bli trafikklærer

28 april 2021

Å bli trafikklærer er i vinden. For 2021 er det over 300 søkere til 25 plasser på OsloMet.

Tall fra samordnet opptak viser at det er populært å bli trafikklærer. Til 25 studieplasser på OsloMet er det 315 søkere som har trafikklærer som førstevalg, mens tallene for Nord Universitet er 244 førstevalgssøkere til 100 studieplasser. Om man ser på totalt antall søkere er tallene henholdsvis 654 og 572 søkere til OsloMet og Nord universitet.

– ATL syntes det er svært hyggelig at så mange ønsker å utdanne seg til å bli trafikklærere. Det er et viktig yrke og man får muligheten til å jobbe direkte med trafikksikkerhet og bidra inn i arbeidet med nullvisjonen, sier informasjonssjef i ATL, Jan Harry Svendsen.

Han tror at økt fokus på trafikksikkerhet er blant årsakene til at mange nå ønsker å bli trafikklærer.

– Trafikklærere og trafikkopplæring i Norge trekkes oftere og oftere frem som en viktig årsak til at norske veier blir tryggere. Vi tror at det er en direkte årsak til at mange ønsker å utdanne seg til å bli trafikklærere. Samtidig er det mange som ser verdien i å jobbe med mennesker og det gjør trafikklærere hver eneste dag, sier Svendsen.

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger