• Hjem
  • Aktuelt
  • Nå kan trafikkskoler som har fått feil dekning søke på nytt
Nå kan trafikkskoler som har fått feil dekning søke på nytt

Nå kan trafikkskoler som har fått feil dekning søke på nytt

Skrevet: onsdag, 06 mai 2020

Grunnet en feil i regelverket har mange trafikkskoler fått feil sum utbetalt gjennom kompensasjonsordningen. Dette er nå endret og trafikkskolene kan søke på nytt for å få innvilget riktig sum.

– Jeg har vært i kontakt med Skatteetaten for å en avklaring på hvordan trafikkskoler som har fått feil vedtak på bakgrunn av gammelt regelverk skal gå frem for å få endret dette, sier ATLs rådgiver, Solveig Spæren.

Da landets trafikkskoler ble stengt ned i mars var det som en følge av §12 e) der trafikkskolene defineres som andre opplærings- og utdanningsinstitusjoner. I forskriften la man til grunn at virksomheter som var stengt ned etter §§ 14 og 16 skulle få støtte med 90 % dekningsgrad og ingen egenandel. I disse paragrafene fant man også en eksplisitt liste over hvilke næringer som var omfattet av vedtaket, og trafikkskolene var ikke blant disse. Dette er nå rettet opp.

Trafikkskolene som allerede har søkt og fått 80 % dekning i stedet for 90 % kan nå søke på nytt og krysse av på at de er pålagt stengt av staten. Dette gjelder selv om de skulle få annen info fra veiledere på Skatteetatens hjelpetelefon, forteller Skatteetaten.

– Årsaken til at mange er blitt feilinformert om fremgangsmåten, er at Skatteetaten selv først fikk informasjon om håndtering av trafikkskolene i går ettermiddag, sier Spæren.

Skatteetaten informerer ATL om at søknadene vil bli raskt behandlet og det vil være kort tid fra innvilgelse til utbetaling av riktig kompensasjon.

 

GÅ TIL SØKNAD »

 

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger