• Hjem
  • Aktuelt
  • Nasjonal tiltaksplan for trafikksikkerhet på veg 2018-2021 er lansert
Nasjonal tiltaksplan for trafikksikkerhet på veg 2018-2021

Nasjonal tiltaksplan for trafikksikkerhet på veg 2018-2021 er lansert

Skrevet: tirsdag, 06 mars 2018

Tiltaksplanen er i dag overlevert samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Bak planen står blant andre Statens vegvesen, Politiet, Trygg Trafikk og Helsedirektoratet.

ATL er en av aktørene som kom med forslag. Ett av våre forslag om privat øvingskjøring er tatt med i planen (tiltak 55) og er formulert som:

Statens vegvesen vil, i samarbeid med Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund, Trafikkforum og andre relevante samarbeidspartnere innenfor trafikksikkerhet etablere et samarbeidsforum som skal utarbeide forslag til forpliktende tiltak rettet mot trafikklærere, elever og foresatte for å bidra til økt øvelseskjøring før førerprøven.

Andre forslag fra oss som ikke er medtatt er kompetansegivende kurs ved obligatorisk etterutdanning, samt at det stilles krav om obligatorisk oppfriskningskurs for bilførere i alderen 75+.

Den endelige tiltaksplanen foreslår i alt 136 tiltak, som gjelder alt fra informasjons- og holdningskampanjer til konkrete veiforbedringer.

nettside link   Les planen her

nettside link   Les hva Statens vegvesen skriver om planen her

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger