• Hjem
  • Aktuelt
  • Nye krisepakker i morgen - redningen for trafikkskolene?
Nye krisepakker i morgen - redningen for trafikkskolene?

Nye krisepakker i morgen - redningen for trafikkskolene?

Skrevet: torsdag, 26 mars 2020

I morgen, fredag, presenterer regjeringen nye krisepakker for bedrifter med yrkesforbud. Det kan være godt nytt for landets trafikkskoler.

Det er store forventninger til morgendagens presentasjon av ny økonomisk krisepakke. I følge Aftenposten vil pakken inneholde tiltak som er rettet direkte mot bedrifter med yrkesforbud. Det betyr at blant annet trafikkskoler vil bli omfattet av ordningen, siden nettopp trafikkskolene ble hardt rammet da man stengte alle landets skoler og undervisningsinstitusjoner.

Foreløpig er det uklart hvordan pakken blir, men NTB melder at ytterligere kutt av merverdiavgift, kompensasjon og mer penger til Innovasjon Norge, Enova og det offentlige virkemiddelapparatet er blant grepene.

I Danmark har man allerede innført en liknende ordning. Der graderes kompensasjonen etter hvor stort inntektsbortfallet blir i bedrifter med yrkesforbud. Om det er en modell man velger å følge her hjemme er foreløpig uklart.

Selv om pakken presenteres i morgen skal den ikke vedtas før på tirsdag. Det er uklart om den får tilbakevirkende kraft eller om den får gyldighet fra vedtaksdato.

ATL følger saken tett - følg med på ATL.no og i våre sosiale kanaler på Facebook.

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger