• Hjem
  • Aktuelt
  • Diskuterte omleggingene i Statens vegvesen
Møte med samferdselsminister Jon Georg Dale, statssekretær Tommy Skjervold og avdelingsdirektør Lasse Lager.

Diskuterte omleggingene i Statens vegvesen

Skrevet: torsdag, 31 januar 2019

Blant temaene som ble tatt opp da ATLs direktør, Torgeir Abusdal møtte samferdselsminister Jon Georg Dale, var den varslede omleggingen av Statens vegvesen, fraværsreglene og ordningen med ekstra sitteplass i tungbiler.

Det var et topptungt møte med ledende samferdselspolitikere i Norge som ATL var med på i går. I tillegg til ministeren deltok også statssekretær Tommy Skjervold og avdelingsdirektør Lasse Lager. Også Kjell Erik Rotevatn fra Rotevatn Trafikkskule i Volda var med på det som ble et svært utbytterikt møte.

– Fraværssaken ble diskutert, og vi utrykte glede over at regjeringen har tatt inn over seg de argumenter vi kom med før jul, som resulterte i at obligatorisk trafikkopplæring skal bli gyldig fritaksgrunn, sier Torgeir Abusdal.

ATL informerte om at vi vil komme tilbake med et forslag til hvordan fritaket praktisk kan gjennomføres.

Videre ble reformeringsarbeidet i SVV diskutert, og ATL utrykte klar bekymring for at man flere steder legger opp til betydelig lengre reisevei for å få tatt førerprøver.

– Vi informerte Dale om at vi kom til å levere en rapport med synspunkter på endringene i alle fylker. Vi understreket at det var behov for en konsekvensvurdering hvor negative utslag for elever og trafikkskoler ble vurdert. Vi fikk tanker fra statsråden på at man på teoretiske prøver kan ende opp med flere prøvesteder enn i dag. Når det gjelder praktiske prøver oppfattet vi politikerne som om de så for seg at det godt kunne bli etablert et privat alternativ på steder hvor det nå foreslås nedleggelser, forteller Abusdal.

Dette er signaler ATL vil ta med seg i vurderingen av de enkelte trafikkstasjonene.

– Det er klart at det viktigste for oss blir at førerprøver utføres lokalt, og ikke nødvendigvis hvem som utfører disse, sier han.

Automat som hovedregel, ekstra sitteplass og ventetider
Høyre og ATL sitt forslag om at automat blir hovedregel ved førerkort på personbil ble også et tema.

– Vi fikk en negativ nyhet fra Lasse Lager, som mener at et EU-direktiv skaper problemer. Men politikerne understreket at de ville følge dette opp nærmere for å se hvorvidt EU er en showstopper eller ikke, og dette vil også ATL finne ut av, sier Abusdal.

Videre ble det tatt opp et ønske om at dagens krav om ekstra sitteplass for sensorer i tungbiler bør lempes slik at dersom en trafikkskole har tilgjengelig én bil med ekstra sete, så er det tilstrekkelig.

Det ble også brukt tid på ventetidene på førerprøve, hvor ATL tror politikerne tok til seg våre meninger. Det ble avslutningsvis tid til en kort diskusjon av problematikken rundt fremmedspråklige og trafikkunnskaper, samt at vi fikk lagt frem at vi mener tiden er moden for at bransjen tar over kursene for 65+ fra SVV.

– Dette var et nyttig møte, og vi lovet statsråden at vi vil komme tilbake før påske, med ATL sine synspunkter på omorganiseringene i SVV, sier Abusdal.

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger