• Hjem
  • Aktuelt
  • Omorganisering i Statens vegvesen blir valgkampsak
Omorganisering i Statens vegvesen blir valgkampsak

Omorganisering i Statens vegvesen blir valgkampsak

Skrevet: tirsdag, 13 august 2019

- Vi er imot at trafikkstasjoner skal legge ned. Slik oppsummerte partileder Trygve Slagsvold Vedum (Senterpartiet) møtet på trafikkstasjonen på Stoa under Arendalsuka.

Massenedleggelsen av trafikkstasjoner blir en valgkampsak for Senterpartiet. De er kraftige motstandere av Statens vegvesen sine kuttforslag og de er også kritiske til regjeringens planer om å kutte tjenestetilbudet til Statens vegvesen.

- Vi mener offentlige tjeneste skal tilbys nær folk. Alle har rett på gode tjenester i nærmiljøet, og nedleggelsen av trafikkstasjoner går i mot dette, sa Vedum på møtet der også fylkesleder Cris Refstie og direktør i ATL, Torgeir Abusdal, deltok.

- Senterpartiet er helt på linje med de ATL mener. Vi har lagt ned en stor jobb i å analysere konsekvensene for brukerne dersom kuttplanene til Statens vegvesen blir vedtatt slik de nå ligger. Det er helt åpenbart at både brukerne og miljøet vil tape på raseringen man nå legger opp til, sier Abusdal.

Han tror ambulerende tjeneste må innføres i større grad.

- Vi har i vårt svar til Statens vegvesen og i møter med ulike stortingspolitikere lagt frem at man i større grad må satse på ambulerende tjenester. Statens vegvesen må altså ut dit hvor brukerne er og ikke omvendt, sier ATL-direktøren.

Også Cris Refstie er lunken til Statens vegvesen sine planer og sier at han frykter lengre ventetider og et mer utilgjengelig vegvesen. Han mener også at det er urimelig at reiseveiene for de som skal ta førerkortet øker.

- Først og fremst er ATL nå fornøyde med at denne saken løftes opp til å bli en valgkampsak - og vi kommer til å fortsette å jobbe mot kuttplanene som nå foreligger, sa Abusdal på møtet.

Les mer om Arendalsuka, og om møtet på trafikkstasjonen i Stoa, i neste utgave av Trafikkskolen som kommer i September.

IMG 5996

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger