• Hjem
  • Aktuelt
  • Omorganiseringen av Statens vegvesen er klar: – Ikke så ille som fryktet
Omorganiseringen av Statens vegvesen er klar: – Ikke så ille som fryktet

Omorganiseringen av Statens vegvesen er klar: – Ikke så ille som fryktet

01 juli 2020

Regjeringen har i dag konkludert i forhold til fremtidig tjenestestruktur for Statens vegvesen. Konklusjonen er at de fleste tjenestestedene som var foreslått nedlagt likevel opprettholdes, men det blir endringer i oppkjøringssteder spesielt for MC og i tunge klasser.

Kun Dalen i Telemark legges ned som førerprøvested for personbil, alle andre tjenestesteder opprettholdes i forhold til oppkjøring klasse B. Det samme er tilfellet for teoriprøver, der kun Ørnes legges ned fordi tilbudet ikke tilfredsstiller sikkerhetskravene for gjennomføring. På et senere tidspunkt åpnes det likevel for å gjenåpne for teoriprøver på Ørnes i samarbeid med en annen offentlig etat på stedet.

– Dette er en seier for ATL. Vi har jobbet mye for å bevare flest mulige tjenestesteder for oppkjøring i klasse B og dette betyr at myndighetene har lyttet til det vi har hatt å si og at de har lagt stor vekt på våre innspill i ATL-rapporten «Førerprøver der folk bor», sier Torgeir Abusdal som er direktør i ATL. Han er også fornøyd med at det kun er Ørnes som legges ned som prøvested for teoriprøver og at trafikkstasjonene i Levanger, Larvik, Kragerø og i Mandal vernes.

Like godt fornøyd er han ikke med at det legges ned flere steder for oppkjøring på MC og i tunge klasser. Spesielt de som normalt sogner til Brekstad og Vadsø får lang reisevei når de nå må til henholdsvis Trondheim eller Kirkenes for å få kjøre opp på MC. Det samme gjelder tunge klasser der tilbudene blant annet forsvinner på Storslett, i Harstad og i Lakselv. Disse må kjøre i flere timer ekstra slik det nå er lagt opp til i regjeringens vedtak.

– Det er vanskelig å forstå hvorfor man ikke kan opprettholde førerprøver på MC der man også har oppkjøring for personbil. Vi hadde ønsket at man hadde kuttet mindre i MC-tilbudet enn hva man har gjort. Det samme gjelder for tunge klasser, der mange nå får lang reisevei for å avlegge praktisk førerprøve, sier Abusdal som legger til at han er fornøyd med at man viderefører førerprøvetilbudet for MC i Tynset, Kongsvinger, Flekkefjord, Odda, Sogndal Sunndalsøra, Namsos, Sortland og Lakselv.

Sammenliknet med det opprinnelige forslaget er dagens avklaring likevel gode nyheter. I den første rapporten la man opp til en rasering av tilbudet, og det vi nå står igjen med er langt bedre enn hva man kunne frykte.

– ATL vil nå kartlegge hva kuttene nå vil bety i praksis. At de fleste stedene kan glede seg over å bestå, hjelper ikke de som blir rammet. Mange får lengre reisevei med de ulempene det medfører både i forhold til kostnader, tidsforbruk, fravær fra jobb og skole og økte CO2-utslipp, sier Abusdal som mener at man enkelt kan tilby ambulerende tjenester de fleste steder hvor praktisk førerprøve på MC og tungbil er tenkt lagt ned.

– Vi forstår at man ikke kan opprettholde alle tjenestestedene, men der man legger ned må det jo være bedre samfunnsøkonomi i at en sensor reiser ut til distriktene istedenfor at kundene skal få et dårligere tilbud og lengre reisevei, avslutter Abusdal.

Disse tjestestedene legges ned - last ned fullstendig oversikt.

Les regjeringens pressemelding.

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger