• Hjem
  • Aktuelt
  • Oppklarende forskriftsendring for trafikkskolene
Oppklarende forskriftsendring for trafikkskolene

Oppklarende forskriftsendring for trafikkskolene

08 mai 2020

Fra 11. mai kan trafikkskolene igjen starte opplæring i alle klasser. En forskriftsendring i Covid-19-forskriften gir klare føringer for hvordan trafikkskolene skal drive smittevernfaglig forsvarlig, og oppklarer flere spørsmål.

Merk dere §15 og §15a i Covid-19-forskriften. Det er paragrafene som regulerer trafikkskolenes virksomhet når vi igjen kan åpne opp for trafikkopplæring.

Forskriften er å regne som bransjens smittevernsveileder.

– ATL får mange henvendelser i etterkant av at det i går ble åpnet for trafikkopplæring igjen fra mandag 11. mai. Slik sett er denne forskriftsendringen oppklarende for bransjen.

I §15 sjette ledd forklarer forskriften også avstandsreglene. Blant annet skal det holdes en meters avstand elevene i mellom, og mellom lærere og elever som IKKE er lærerens kunder. Det betyr at trafikklærere som kjører motorsykkel, eller som har kurs i førstehjelp, for sine elever kan gjøre dette uten å komme i konflikt med avstandskravet på en meter. Likevel er det slik at elevene må holde minimumsavstanden. Dermed er også praktisk trafikkopplæring i personbil mulig, fordi lovteksten utrykkelig sier at avstandskravet på en meter kan fravikes mellom trafikklærer (ansatt) og elev (kunde). Samtidig gjelder kravet om en meter mellom elevene ved teoriundervisning.

Samtidig har trafikkskolene i §15a unntak fra bokstav f og g som er rettet inn mot blant annet frisører og andre yrkesgrupper der man har tett kundekontakt og bruker håndklær, kapper og annet utstyr som sakser, kammer og børster.

– Denne forskriftsendringen er veldig oppklarende og bør være enkel å forholde seg til. ATL er fornøyd med at vi nå har fått klare retningslinjer som er nedfelt i Covid-19-forskriften og ber nå medlemmene om å bruke helgen på å sette seg inn i paragrafene som gjelder vår virksomhet.

Forskriften, som er gyldig fra mandag 11. mai, setter klare krav til smittesporing.

– Dette har trafikkskolene allerede god kontroll på gjennom bookingsystemene som brukes, men for de som ennå ikke bruker elektroniske bookingsystemer som for eksempel TABS kan det være hensiktsmessig å ta det i bruk nå. Med TABS har man full kontroll over bookinger bakover i tid slik at man har data til eventuell smittesporing lett tilgjengelig.

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger