• Hjem
  • Aktuelt
  • Over halvparten av alle dødsulykker skyldes førerfeil
Over halvparten av alle dødsulykker skyldes førerfeil

Over halvparten av alle dødsulykker skyldes førerfeil

Skrevet: fredag, 30 august 2019

Statens vegvesen har analysert 100 dødsulykker på norske veier. I over halvparten av ulykkene er manglende førerdyktighet en medvirkende faktor til at ulykken inntraff.

I 2018 mistet 108 mennesker livet på norske veier. Nå har Statens vegvesen analysert ulykkene.

Og det er førerfeil som ofte er årsaken til at ulykkene skjer.

– Manglende informasjonsinnhenting går igjen, ofte med en kombinasjon av liten erfaring og kunnskap. Dette fører til feilvurderinger og uansvarlig adferd, sier sjefingeniør Svein Ringen i Statens vegvesen til Vegnett.no.

Ifølge rapporten er veien sjeldent en utløsende faktor, men veiforholdene er medvirkende til å forsterke et allerede uheldig hendelsesforløp.

Samtidig er det fortsatt mange som ikke bruker sikkerhetsutstyr. Undersøkelsen viser at 33 prosent av de omkomne i bil ikke brukte bilbelte, mens fire av de 16 som omkom på MC ikke brukte hjelm eller brukte hjelmen feil. På sykkel brukte to av syv omkomne ikke hjelm

Fortsatt er det møteulykker som dominerer. Disse står for over 70 prosent av ulykkene. Blant årsakene er høy fart en sannsynlig medvirkende årsak i 41 prosent av dødsulykkene, mens rus var en medvirkende årsak i 34 prosent av dødsulykkene.

Totalt omkom 108 personer på veiene i Norge i 2018. I perioden fra 2005 til 2018 har 2.488 mennesker mistet livet i trafikkulykker her til lands.

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger