• Hjem
  • Aktuelt
  • Reagerer på at trafikkskolene ikke kan åpne
Reagerer på at trafikkskolene ikke kan åpne

Reagerer på at trafikkskolene ikke kan åpne

27 april 2020

ATL reagerer på at landslinjene på videregående skole kan starte opp med trafikkopplæring i dag, mens trafikkskolene fortsatt er stengt ned. – Vi har medlemmer som nå balanserer på konkursens rand.

– Det er mye uro og sinne i bransjen nå, sier Torgeir Abusdal som er direktør i Autoriserte Trafikkskolers landsforbund.

Han kan vise til en rekke henvendelser fra frustrerte trafikklærere som nå ser livsverket forvitre, mens de må sitte å se på at videregående skoler kan åpne for trafikkopplæring på landslinjene.

– Dette er en urimelig forskjellsbehandling. Når man nå åpner for trafikkopplæring i tunge klasser på videregående kan jeg ikke forstå bakgrunnen for at man ikke også kan åpne for dette hos trafikkskolene, sier Abusdal.

Han forteller om en bransje i dyp krise. Mange trafikkskoler balanserer på konkursens rand etter at trafikkskolene ble stengt ned i mars, og mange er utålmodige etter at enkelte andre bransjer åpnet sine dører for publikum denne uken.

 – ATL er selvsagt glade på vegne av de som nå får åpne opp, men vi har lite forståelse for hvordan myndighetene kan åpne opp for blant annet frisørtjenester der kunde og frisør har fysisk kontakt og ikke for trafikkopplæring, sier Abusdal.

Han etterspør nå en begrunnelse fra helsemyndighetene der man redegjør for hva grunnlaget er for at trafikkskoler fortsatt skal være stengt ned all den tid bransjer som har fysisk kontakt med kundene kan åpne opp.

– Man kan helt fint klare å gjennomføre en kjøretime uten at man har fysisk kontakt med eleven enten man driver opplæring i en personbil eller i en lastebil, forklarer Abusdal.

Ifølge Abusdal har trafikkskolene utarbeidet en smittevernsplakat og konkrete anbefalinger som ble sent inn til myndighetene tidlig i forrige uke. Disse har man ennå ikke fått svar på.

­– For en uke siden åpnet man for trafikkopplæring i Danmark, mens vi her hjemme ikke har fått noen signaler for når trafikkskolene her hjemme kan åpne igjen. Det er vanskelig å forklare medlemmene hvorfor de må holde stengt når de ser andre åpne opp, sier Abusdal som samtidig maner til tålmodighet.

– Det er veldig mange som nå jobber for å få til en gjenåpning av trafikkskolene. ATL er selvsagt blant dem og det er viktig at medlemmene nå er tålmodige. Vi vet at mange trafikkskoler selv tar kontakt med myndighetene i et håp om at det vil hjelpe, men sannheten er at man ved å gjøre det motarbeider den jobben som vi og andre legger ned for å få på plass en gjenåpning av trafikkskolene. I tillegg ber Abusdal om at man følger reglene og ikke starter opp med praktisk trafikkopplæring i bil ennå som ATL dessverre er gjort kjent med at enkelte gjør.

– Vi har forståelse for at enkelte er utålmodige, men det er ikke noen løsning å jukse. Det er fortsatt ikke mulig å drive trafikkopplæring i bil og det ber jeg om at respekteres, avslutter Abusdal.

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

 

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger