Regelendringer for MC på nyåret

Regelendringer for MC på nyåret

Motorsykler som skal brukes til oppkjøring klasse A må oppfylle nye krav fra årsskiftet. Blant annet økes minste motoreffekt.

Etter den 31.12 2018 må motorsykler som skal brukes til oppkjøring i klasse A ha et slagvolum på minst 595 kubikkcentimeter, en egenvekt over 180 kilo, minst 50 kW effekt og ha en konstruktiv hastighet på minst 100 kilometer i timen. Motorsykler som ikke oppfyller kravene kan etter årsskiftet ikke lengre brukes til oppkjøring i klasse A.

Selve regelendringen kom allerede i 2013 da tredje førerkortdirektiv ble innført og har vært uforandret siden. Grunnen til at man kunne bruke motorsykler som ikke oppfyller kravene i direktivet skyldes en overgangsregel som nå altså avvikles ved årsskiftet. Vegdirektoratet skriver en en e-post til ATL at det ikke vil bli gitt dispensasjoner fra ordningen.

Nytt bør regelendringene likevel ikke være. Allerede høsten 2012 informerte Vegdirektoratet bransjen om endringene og i 2013, før de nye forskriftene ble vedtatt, ble bransjen igjen informert. Slik sett har endringene vært kjent lenge, det nye er at overgangsregelen slutter å gjelde fra nyttår.

Tidligere var kravet for motorsykler som skulle brukes i oppkjøring klasse A at de hadde et slagvolum på minst 595 kubikkcentimeter og en effekt på minst 40 kilowatt. I tillegg måtte motorsykkelen ha en konstruktiv hastighet på minst 100 kilometer i timen.

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Ryensvingen 15, 0680 Oslo

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901
ATLs Interessekontor SA: Org nr. 950 982 527

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger