• Hjem
  • Aktuelt
  • Rekordinteresse for elektronisk førerkort
Rekordinteresse for elektronisk førerkort

Rekordinteresse for elektronisk førerkort

Skrevet: fredag, 25 oktober 2019

Over en million nordmenn har lastet ned det nye digitale førerkortet på telefonen.

–  Det er tydelig at folk setter pris på muligheten til å laste ned sitt digitale førerkort på sin smarttelefon. Interessen og trafikken disse ukene overgår det meste, sier direktør Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen til Vegnett.no.

I alt 2,2 millioner nordmenn har mulighet til å laste ned appen, og nå - en snau måned etter lanseringen, har altså over en million nordmenn lastet ned førerkortappen fra Statens vegvesen.

–  Hele lanseringen har gått uproblematisk. Vi har også arbeidet fortløpende med å justere og tilpasse løsningen. Et spesielt fokus er satt på sikkerheten, sier Dreyer.

Seks av ti som har lastet ned appen er menn. Den eldste brukeren av tjenesten er 97 år, og det er totalt 42 personer som er over 90 år.

Det digitale førerkortet er gyldig dokumentasjon på dine førerrettigheter. Du trenger ikke å ha med plastkortet i tillegg. Men brukerne bør være obs på at digitalt førerkort er foreløpig bare gyldig i Norge og som legitimasjon dersom du blir stoppet i trafikkontroll. Skal du leie bil – i Norge eller utlandet – vil du fortsatt i en periode måtte vise fram plastkortet.

Norge er det første landet i Europa som ruller ut en ordning med digitale førerkort i full skala, men ikke alle kan få digitalt førerkort. Det er nemlig et krav om at det ligger et digitalt bilde av deg i Statens vegvesen sitt system.

Appen er tilgjengelig enten du har en telefon fra Apple eller en Android-telefon.

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger