• Hjem
  • Aktuelt
  • Presiserer unntaksreglene rundt MC, moped og snøscooteropplæring
Presiserer unntaksreglene rundt MC, moped og snøscooteropplæring

Presiserer unntaksreglene rundt MC, moped og snøscooteropplæring

Skrevet: torsdag, 02 april 2020

Samferdselsdepartementet har i dag kommet med presiseringer i regelverket rundt unntaket for praktisk opplæring på MC, moped og snøscooter.

De endrede reglene ble meddelt ATL i dag etter at det har vært mange spørsmål knyttet til unntaksregelen som Samferdselsdepartementet åpnet for tidligere denne uken. Blant annet åpnes det for at flere kan kjøre sammen.

Presiseringene som nå kommer vil komme i tillegg til kravene for smittevern som det er svært viktig at alle etterkommer. Det viktigste i dagens situasjon er å begrense risiko for smitte og dermed at sykdommen brer seg. Derfor er det IKKE rom for tolkning og ytterligere tilpasninger utover de endringene som Samferdselsdepartementet nå har kommet med.

Her er endringene og presiseringene fra Samferdselsdepartementet:

  • Vi forstår Helsedirektoratets presisering av vedtaket i epost 17. mars slik at det som primært ikke er omfattet av vedtaket om stenging, er praktisk kjøreopplæring i nevnte kjøretøykategorier. Dette betyr at det kun vil være aktuelt med opplæring for elever som er på et slik stadium i opplæringen at de kan gjennomføre slik opplæring, eksempelvis elever som allerede har gjennomført trafikalt grunnkurs og grunnkurs i den aktuelle klassen. Slike kurs og annen ren teoriopplæring i klasserom anses omfattet av Helsedirektoratets vedtak om stengning.
  • Det vil kun være mulig å gjennomføre opplæringen hvis den kan gjennomføres forsvarlig innenfor de smittevernforutsetninger som fremgår.
  • Trafikkskolene står fritt til selv å avgjøre om de vil tilby opplæring som ikke er ansett omfattet av Helsedirektoratets vedtak om stengning.
  • Nødvendige innledninger og oppsummeringer knyttet til den praktiske opplæringen, kan også gjennomføres når dette skjer utendørs og med tilstrekkelig avstand mellom de involverte. Det samme gjelder planlegging, refleksjonspauser og oppsummering som skjer som del av sikkerhetskursene.
  • Praktisk kjøreopplæring kan skje med inntil tre elever der dette ellers er tillatt. Det må særlig sikres tilstrekkelig avstand mellom de involverte.
  • Der det benyttes kjøregårder eller lignende må det sikres at alminnelige smitteverntiltak om maks fem personer sammen ivaretas, eksempelvis gjennom samordning der flere trafikkskoler benytter samme område.

– Vi forutsetter at trafikkskoleorganisasjonene sprer informasjon om ovennevnte og bidrar til å sikre at aktuell trafikkskolevirksomhet foregår forsvarlig innenfor rammen av de til enhver tid gjeldende smitteverntiltak. Vi peker ellers på at vedtaket om stengning av skoler etc. er fattet etter smittevernloven, og at det primært er smittevernmyndigheter og politiet som følger opp eventuelle brudd på disse reglene, skriver Espen Rindedal, seniorrådgiver i Samferdselsdepartementet, i en e-post til ATL.

 

 

Skjermbilde 2019 06 26 kl. 09.05.33
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi gir deg siste nytt fra bransjen og informasjon om hva vi jobber med.

 MELD DEG PÅ NYHETSBREV »

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Leif Tronstads plass 6, 1337 Sandvika

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger