Skal stoppe falske førerkort

Skal stoppe falske førerkort

I fjor ble 12 falske utenlandske førerkort forsøkt byttet til norske. De som jobber i skranken hos Statens vegvesen kurses nå for å bli enda bedre til å avdekke falsk ID.

– Vegvesenet har en utrolig viktig jobb med å sikre at ingen får førerkort på feil grunnlag. Vi må være sikre på at vi ikke utsteder førerkort på bakgrunn av falsk ID, og at vi gir førerkort til riktig person. Nå har vi kurs for å bli enda bedre på dette, så vi ikke blir lurt.

Det sier John-Erik Kristiansen fra Førerkortseksjonen i Statens vegvesen til Vegnett som omtaler saken. I følge tall fra Nasjonalt ID-senter er mellom 10 og 20 prosent av all ID de sjekket forfalsket.

Det er viktig å avdekke om ID som kunden viser fram er ekte. Om ID faktisk tilhører kunden eller om den er stjålet eller lånt slik at vedkommende utgir for å være en annen.

– Noen bruker ekte dokumentasjon og utgir seg for å være en annen person, for så å ta teori- eller førerprøve for denne, forteller Kristiansen.

48 fra trafikkstasjoner rundt om i landet deltok nylig på kurs der de ble opplært i å avdekke bruk av falsk ID. Senere skal flere av de 350 som jobber med å utstede førerkort, ta samme kurs.

Rundt 11 000 bytter til norsk førerkort hvert år.

Illustrasjon: Hilde Strangstadstuen, Statens vegvesen

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund

Adresse: Ryensvingen 15, 0680 Oslo

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund: Org nr. 981 454 901
ATLs Interessekontor SA: Org nr. 950 982 527

Personvern

Kontakt oss

Telefon: 22 62 60 80
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

0
Delinger